Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επτά προτάσεις του Παντελή Ασπραδάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Ομιλία στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης.
Ο βουλευτής περιέγραψε την προσπάθεια και το πολλαπλό έργο της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες, χωρίς όμως να παραλείψει να αναφερθεί στην αγανάκτηση του πολίτη. Μεταφέροντας τον παλμό της κοινωνίας ανέφερε: «Ο κόσμος παρά την ανοχή και την ωριμότητα που έχει δείξει, είναι αγανακτισμένος και οργισμένος, γιατί δεν ευθύνεται για τα περισσότερα από τα κακώς κείμενα».

 Ζήτησε να ενισχυθεί η αμφίδρομη σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας με επίκεντρο τον πολίτη, έτσι ώστε να ακούγονται οι απόψεις, οι προτάσεις και τα παράπονά του και να μεταφέρονται στους υπουργούς από τους βουλευτές.
Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και στους βουλευτές προχώρησε σε επτά προτάσεις-θέσεις που αφορούν βασικούς τομείς δράσης για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολίτη. Συγκεκριμένα ζήτησε: 
1) Αλλαγές για τα προνόμια των βουλευτών, παρεμβάσεις στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, στο πόθεν έσχες και τη βουλευτική ασυλία, και ιδιαίτερη προσοχή σε συμπεριφορές και τρόπο ζωής που δεν προκαλούν.
2) Σε ότι αφορά τον αδύναμο πολίτη, τον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο, μέτρα στήριξης προκειμένου να βοηθηθούν και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.
3) Σκληρή στάση απέναντι στους φοροφυγάδες, δημοσίευση των ονομάτων τους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αλλά και απαρέγκλιτη εφαρμογή των ποινών.
4) Εθνική πολιτική και διεκδικήσεις.
Φάνηκε ολοκάθαρα στην Τουρκία με τη στάση του Πρωθυπουργού αλλά και την παρέμβαση της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Χάγης για το Δίστομο, ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή εξωτερική πολιτική.
5) Παρότρυνση των νέων και ιδιαίτερα των μορφωμένων, των τεχνοκρατών και των επιστημόνων, να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά και να ασχοληθούν με την πολιτική και την κοινωνία.
6) Ενεργοποίηση των φορέων, συλλόγων και οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες με ευαισθησία και ανιδιοτέλεια.
7) Δημιουργία μιας κεντρικής ηλεκτρονικής σελίδας-φόρουμ ιδεών και προτάσεων, για τον κάθε Έλληνα, που θέλει να συμμετέχει στον προβληματισμό για την οριστική έξοδο της χώρας από την οικονομική και πολιτική κρίση.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία:




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.