Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Βόμβα για τον Ελληνικό Αθλητισμό η αποκάλυψη Συρίγου

Ηξερα μια μέρα πριν για το ατύχημα Κεντέρη-Θάνου
«Σκηνοθετημένο ατύχημα» αποκάλεσε ο Φίλιππος Συρίγος χθες ενώπιον του δικαστηρίου την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, μία ημέρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Οπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, τις απογευματινές ώρες της 12ης Αυγούστου 2004 έλαβε την πληροφορία από το φιλικό περιβάλλον των Κεντέρη - Θάνου για σκηνοθετημένο επικείμενο τροχαίο και ότι οι δύο αθλητές έχουν φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό και αναζητούνται για έλεγχο ντόπινγκ, που φέρονται ότι προσπάθησαν να αποφύγουν.
«Η πηγή μου ήταν σοβαρή και αξιόπιστη» τόνισε ο Φίλιππος Συρίγος, συμπληρώνοντας ότι «εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε η εγκυρότητά της». Ο ίδιος αρνήθηκε επίμονα να αποκαλύψει την πηγή του, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο, γεγονός που αποδέχτηκε το δικαστήριο.
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, για την πληροφορία αυτή είχε ενημερώσει όλη τη διεύθυνση της εφημερίδας μέχρι που τα μεσάνυχτα συνάδελφός του τον πληροφόρησε ότι ένα πόρταλ στο Ιντερνετ έγραφε για το ατύχημα. «Ηταν σαν να με χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα», υποστήριξε ο γνωστός αθλητικογράφος. «Για τον λόγο αυτό και με βάσει τα νέα δεδομένα, υπήρξε και δεύτερη έκδοση της εφημερίδας».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το ατύχημα δεν το οργάνωσαν οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά άτομα του περιβάλλοντός τους - συγκεκριμένα, ο τότε προπονητής τους Χρήστος Τζέκος.
Ο δημοσιογράφος κατέθεσε ακόμα πως την εντολή να υποβληθούν οι δύο αθλητές σε έλεγχο ντόπινγκ είχε δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, πιεζόμενος -όπως είπε χαρακτηριστικά- από τις μεγάλες δυνάμεις του στίβου.
Μετά το πέρας της διαδικασίας έξω από τη δικαστική αίθουσα Συρίγος και Τζέκος ενεπλάκησαν σε έντονο φραστικό επεισόδιο.

πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.