Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τα μεγαρα αγωνιουν, απαιτουν και αγωνιζονται για ενα καλυτερο αυριο

Ένα περιστατικό της καθημερινότητας μερικές φορές μπορεί να είναι αποκαλυπτικό! Σαν κι αυτό που περιγράφουμε παρακάτω. Μια αυθόρμητη ενέργεια ενός απλού πολίτη που εκφράζει έμπρακτα την αγωνία του να δει αυτό το τόπο πιο όμορφο. Να συμμετάσχει στην προσπάθεια να αναβαθμιστούν τα Μέγαρα και να προστατευτεί η ομορφιά του μεγαρικού τόπου. Μια αγωνία που μεταμορφώνεται σε πράξη! Μια αγωνία που πρέπει να γίνει φωνή διαπεραστική. Να φτάσει εκεί που πρέπει! 
Περιμένουμε χρόνια πολλά από την κεντρική και την τοπική διοίκηση να συντονιστεί με αυτή την αγωνία μας. Τώρα πιά αυτή η αγωνία έχει μετασχηματιστεί σε ανυποχώρητη απαίτηση! 
Αναβάθμιση και προστασία του υδροβιότοπου του Βουρκαρίου τώρα! Ας ξεκινήσει ο δήμος να πράττει αυτά που έχει υποσχεθεί και οφείλει: καθαρισμός, σηματοδότηση, ξύλινη περίφραξη, παρατηρητήρια. Και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα και την πίεση προς το Υπουργείο και την Κυβέρνηση ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες νομοθετικής προστασίας της περιοχής του υδροβιότοπου των Μεγάρων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΉ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΜΕΓΑΡΙΔΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ! 



Μέλος του Φορέα (71 ετών) εν δράσει!!

Σάββατο 12/02/11 και καθώς τα νερά στο Βουρκάρι έχουν τραβηχτεί προς τα μέσα, αποκαλύπτουν δύο ξεχασμένα λάστιχα αυτοκινήτων. Αμέσως ενεργοποιείται το 71 ετών μέλος του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου για την αποκομιδή τους...!!
Το πρώτο λάστιχο βρίσκεται κοντά στην ακτή και είναι σχετικά εύκολο να απομακρυνθεί με τον αυτοσχέδιο τρόπο της φωτογραφίας:


Το δεύτερο όμως βρίσκεται αρκετά μακρύτερα μέσα στο Βουρκάρι... Αλλά κι εδώ εφαρμόζεται ένας νέος και εξίσου αποτελεσματικός αυτοσχέδιος τρόπος αποκομιδής του:






Η επιχείρηση καθαρισμού του Βουρκαρίου, από τα δύο ξεχασμένα λάστιχα που βρίσκονταν στην θαλάσσια περιοχή του, έχει τελειώσει με απόλυτη επιτυχία!! Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ο κυρ Ηλίας προέβει αυθόρμητα στην παραπάνω δράση, όντας καρδιοπαθής, φορώντας μάλιστα κατά την ώρα των εργασιών αυτών ειδικό μηχάνημα holder έπειτα από σύσταση γνωστού καρδιολόγου των Μεγάρων!!
Δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε ειλικρινά για την ευαισθησία του και το παράδειγμά του...
Υ.Σ: Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τυχαία από πολύ νεότερο μέλος του Φορέα που βρίσκονταν στην περιοχή για παρατήρηση και φωτογράφιση πουλιών, το οποίο μάλιστα λόγω της μη κατάλληλης ενδυμασίας του δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ενεργά στον καθαρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.