Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση απο το Δήμο Μεγαρέων

Θέμα: Εκδήλωση στο Τείχος της Αγίας Τριάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Επαναδιατύπωση στο ορθό. Το παρόν καταργεί το προηγούμενο ΔΤ: 0003 της 14/3/2011)
        
            Ο δήμος Μεγαρέων διοργανώνει εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στους Μεγαρείς επαναστάτες και αγωνιστές του 1821 στον χώρο του Τείχους της Αγίας Τριάδας, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, ώρα 5:00 μ.μ.

Η εκδήλωση περιέχει επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον
κ. Στυλιανό Γκίνη, ομότιμο καθηγητή μετεωρολογίας






Μέγαρα 15/03/2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Αρ. ΔΤ:  0006
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


E-mail: gt@megara.gr






 

Θέμα: Ψήφισμα κατά της δημιουργίας αγκυροβολίου πλοίων στην Πάχη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        
            Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2011, το σώμα εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα εκφράζοντας την αντίθεσή του στην δημιουργία αγκυροβολίου πλοίων στην Πάχη και ευρύτερα στον Κόλπο Μεγάρων.

Ψήφισμα
Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αντιτίθεται στον καθορισμό αγκυροβολίας στην θαλάσσια περιοχή Πάχης και γενικότερα στον κόλπο Μεγάρων.
Θα συνέλθει σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Παρασκευή 18/3/11 για την ανάληψη περαιτέρω δράσεων.


Θέμα: Διαμαρτυρία κατά επέκτασης εγκαταστάσεως Ρεβυθούσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2011, και κατά τη συζήτηση του 5ου Θέματος με τίτλο:

«Διαμαρτυρία του δήμου μας για την επέκταση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα» ο δήμαρχος εισηγήθηκε το ψήφισμα ως εξής:


Εισήγηση δημάρχου κ. Ιωάννη Μαρινάκη:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εισηγούμαι στο σώμα προς ψήφιση και ομοφωνία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την πολιτική των εταιρειών ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 που ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες της ΔΕΠΑ στη νήσο Ρεβυθούσα έως σήμερα με τον προγραμματισμό κατασκευής της τρίτης δεξαμενής και της επέκτασης των λιμενικών έργων, ο δήμος Μεγαρέων και οι δημότες του υφίστανται διαρκώς απώλειες.

Ο δήμος Μεγαρέων είναι από τότε έως σήμερα ο κόμβος επικοινωνίας και μεταφορών της Ρεβυθούσας και των εγκαταστάσεων και λειτουργιών της ΔΕΠΑ  και της θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ πέραν του γεγονότος ότι ο αγωγός υψηλής πίεσης διέρχεται από τον Μεγαρικό κάμπο.

Ο δήμος Μεγαρέων και ειδικότερα η παράκτια ζώνη εξαιρετικού κάλλους «Ήρεμο Κύμα» και ο υγροβιότοπος «Βουρκάρι» από μείζονος σημασίας τοπικοί αναπτυξιακοί πόροι «μετατρέπονται» σε βιομηχανική περιοχή με όλα τα επακόλουθα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην περιβαλλοντική της υποβάθμιση.

Ο ΔΕΣΦΑ σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ισολογισμό του παρουσιάζει κέρδη προ φόρων το 2010 52,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 56,1% σε ετήσια βάση ενώ ο οικονομικός προϋπολογισμός του για την χρήση 2011, προβλέπει περαιτέρω αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 22% έναντι της χρήσης 2010.

Ο ΔΕΣΦΑ  έχει στο επίκεντρο των επενδύσεών του και την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας με την τρίτη δεξαμενή συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ καθώς και την επέκταση των λιμενικών έργων αναβάθμισης του προβλήτα.

 Παράλληλα, αντιγράφοντας από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΠΑ το σχετικό
«ΔΕΣΦΑ > Σταθμός Ρεβυθούσας περιγράφει…..

«Στη Ρεβυθούσα, στον κόλπο των Μεγάρων Αττικής, λειτουργεί ένας από τους πιο σύγχρονους σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου σε όλη τη Μεσόγειο. Εκεί παραλαμβάνονται προμήθειές φυσικού αερίου, που φθάνουν στη χώρα μας με δεξαμενόπλοια σε υγροποιημένη μορφή, από την Αλγερία ….. Στη συνέχεια, στις ειδικές εγκαταστάσεις της μονάδας, μετατρέπεται ξανά σε αέριο και τροφοδοτεί τους αγωγούς του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου……. Ο Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας, είναι μια από τις σημαντικότερες εθνικές υποδομές της Ελλάδας.»

Για τους παραπάνω λόγους το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων αποφασίζει

Πρώτον
Απευθύνει πρόσκληση στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ και ζητά την άμεση ανταπόκρισή τους για διαβούλευση προς ρύθμιση αντισταθμιστικών οφελών προς τον δήμο Μεγαρέων και των δημοτών του με σκοπό την άρση μιας χρόνιας αδικίας.
Είτε στα όρια της κοινωνικής ευθύνης των εταιρειών είτε στα όρια της αναπτυξιακής τους πολιτικής οφείλουν άμεσα αφενός να διασφαλίσουν την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και αφετέρου να αποδώσουν τους αναπτυξιακούς πόρους που η λειτουργία τους και οι επενδύσεις τους στερούν επί χρόνια από τον δήμο Μεγαρέων.
Συγκεκριμένα ζητείται να υλοποιηθούν τα κάτωθι:
  • Ματαίωση της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή των Μεγάρων
  • Άμεση επιχορήγηση στην Εταιρεία Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για να αρχίσει αμέσως η διαδικασία κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Μεγάρων και συμπλήρωση με άλλα 1,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωσή του.
  • Νομοθετική ρύθμιση ώστε ο δήμος Μεγαρέων να λαμβάνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300.000 ευρώ ετησίως ως ανταποδοτικό τέλος ως περιοχή που έχει εγκαταστάσεις φυσικού αερίου (Ρεβυθούσα)
  • Κατασκευή ενός κτιρίου το οποίο θα στεγάζει ευαγές ίδρυμα
  • Πρόσληψη 20 νέων εργαζομένων από την ΔΕΠΑ
  • Κατά την διάρκεια των εργασιών να προσλαμβάνονται κατά προτίμηση, εργολάβοι και εργάτες Μεγαρείς και Νεοπεραμιώτες.
  • Ετήσια επιχορήγηση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Βύζας» με ποσό 50 χιλιάδες ευρώ.


Δεύτερον
Απευθύνει πρόσκληση στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών για διαβούλευση προς επεξεργασία και νομοθέτηση Τοπικού Αναπτυξιακού Πόρου ανάλογου του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης που νομοθετήθηκε με τον νόμο 2446/96, με στόχο τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, για τους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας οι οποίοι κυριαρχούνται από την παραγωγή ενέργειας και αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό προβλημάτων.

Τρίτον
Ο δήμος Μεγαρέων διασφάλισε ως σήμερα το εθνικό συμφέρον αναγνωρίζοντας την εθνικής σημασίας επένδυση στη Ρεβυθούσα

Σήμερα απαιτεί οι εταιρείες και τα συναρμόδια υπουργεία να διαφυλάξουν το τοπικό συμφέρον αυτών που διαφύλαξαν το εθνικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.