Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Απάντηση τ.Δημάρχου Δημ. Στρατιώτη


     
  
      Από το δημοσίευμα του κ. Μαρινάκη της προηγούμενης ε βδομάδας, ο κοινός αναγνώστης εύκολα αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Μαρινάκης ουδέν έχει κατανοήσει περί της διοίκησης του Δήμου, αφού ο ίδιος αναφέρεται στο νόμο Καλλικράτης, που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση ως « ο οδικός χάρτης του Καλλικράτη ».
         Το μέγεθος δε της άγνοιας για όλα που αφορούν το Δήμο, αντί να τον οδηγήσει στη μελέτη και εφαρμογή του νόμου, πράγμα ομολογουμένως δύσκολο και επίπονο για αυτόν, τον οδήγησε ώστε να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της συκοφαντίας  και της παράθεσης στοιχείων περί χρεών του Δήμου, τα οποία από εβδομάδα σε εβδομάδα τα αλλάζει κατά βούληση.
         Στην αρχή μας είπε ότι το χρέος είναι 6 εκατομμύρια €, μετά 8 εκατομμύρια, την προηγούμενη εβδομάδα μας είπε για 24, τώρα λέει για 12,5 εκατομμύρια
         Εγώ αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σύγχυση στην οποία έχει περιπέσει.
         Από τη μία είναι η πίεση για ικανοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων,
και από την άλλη η πραγματικότητα την οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει, αφού δεν μπορεί να προτάξει θέματα που έχει ανάγκη ο Δήμος για να λειτουργήσει.
        Έτσι καθυστερώντας  έχασε πχ. τις ημερομηνίες  για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.
        Τώρα θέλει τουλάχιστον 4 μήνες για να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις.
        Η περί καθαριότητας ευαισθησία εξαντλήθηκε στις προεκλογικές κορώνες.
        Όλα αυτά ασκούν πάνω του μια πίεση, που τον αναγκάζουν συνεχώς να  αναζητά (με τη βοήθεια…..φίλων) την ‘αιτία του κακού’.
        Την προηγούμενη εβδομάδα την εντόπισε στους ισολογισμούς, μπορούσε όμως να τους είχε φέρει στο Δ.Σ,  μπορούσε να τους διαβάσει και να πάρει τα πολύ θετικά στοιχεία που περιέχουν για τις συγκεκριμένες χρήσεις.
         Επειδή ο ίδιος χρησιμοποιεί επανειλημμένως τη φράση «δεν κατανοώ», εγγράφως και προφορικώς του συστήνω να προσπαθήσει, αν και δύσκολο, να κατανοήσει ότι ο Δήμος δεν είναι δραστηριότητα επιπόλαιων κοσμικών χαριεντισμών, αλλά απαιτεί συνέπεια, σοβαρότητα και μελέτη ώστε να επιλύονται τα προβλήματα και να ωφελείται ο Δήμος και κατ’ επέκταση οι Δημότες.
         Επί πλέον θα είναι προς όφελός του να κατανοήσει ότι η παρουσία μου, όπως και η παρουσία όλων μας, θα τον ελέγχει σε κάθε κίνηση γιατί είμαστε  αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την πόλη μας να πάει πίσω σε έργο και νοοτροπίες.
         Οι περιστασιακές συμμαχίες, οι συκοφαντίες, τα υπονοούμενα δεν μπορούν να καλύψουν την  αδυναμία του κ. Μαρινάκη και όσο περνάει ο χρόνος συνεχώς θα αποκαλύπτεται.  

                                                                     Δημήτρης Γ. Στρατιώτης
                                                                      τ. Δήμαρχος Μεγάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.