Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στείρωση 200 αδέσποτων σκύλων

Παρέμβαση της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων και Νέας Περάμου

Σημαντική παρέμβαση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων των περιοχών Μεγάρων, Νέας Περάμου, Αλεποχωρίου και Κινέττας πραγματοποιεί η φιλοζωική κίνηση Μεγάρων και Νέας Περάμου με την συλλογή, αποστείρωση, εμβολιασμό, αντιπαρασίτωση και σήμανση 200 σκύλων.
Το πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Αττική και πραγματοποιείται με συνεργασία εθελοντών πολιτών και υπηρεσιών του κράτους.
Του προγράμματος στείρωσης 200 σκύλων προηγήθηκε πρόγραμμα στείρωσης γάτων και όλες οι επεμβάσεις στα ζώα έγιναν από εθελοντές κτηνιάτρους στο δημοτικό κτηνιατρείο Μεγάρων.
Τα περισυλλεγμένα αδέσποτα τοποθετούνται σε κλουβιά και μεταφέρονται στο δημοτικό κτηνιατρείο. Μετά την στείρωση και τον έλεγχο, θα επιστραφούν στον χώρο από τον οποίο συλλέχτηκτηκαν

Με την συγκεκριμένη παρέμβαση τα μέλη της φιλοζωικής πιστεύουν ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής των ζώων σε κατοικημένες περιοχές από άρρωστα ζώα, υποσιτισμένα αλλά και άγριες αγέλες σε οίστρο που περιφέρονται δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στους κατοίκους όσο και μεταξύ τους, καθώς πολλά αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα πεθαίνουν από δαγκώματα από τις μεταξύ τους «μάχες» για κυριαρχία στις περιοχές τους.
Οι εθελοντές κτηνίατρη σε δράση στο χώρο του δημοτικού κτηνιατρείου Μεγάρων
Η φιλοζωική κίνηση Μεγάρων και Νέας Περάμου, αν και ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα, τα μέλη της δραστηριοποιούνται με ζήλο και σοβαρότητα προς την εκπλήρωση των στόχων του σωματείου τους.
Στα πλαίσια αυτά καλούν τους πολίτες να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους με κάθε δυνατό τρόπο.
Μπορεί κανείς βοηθήσει είτε με την παροχή εθελοντικής εργασίας ή την συνεισφορά σε είδος ή χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.