Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Προτάσεις για το νομοσχέδιο των αυθαιρέτων και την προστασία του περιβάλλοντος


Συγκεκριμένες προτάσεις για τα αυθαίρετα και την προστασία του περιβάλλοντος έκανε ο Παντελής Ασπραδάκης, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Περιβάλλοντος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (21/07/2011), παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου.

 
Αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του προβλήματος, ιδιαίτερα για την περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι μια μεγάλη περιοχή με άλυτα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως τη μόλυνση του Ασωπού στα Βόρεια, την έλλειψη αποχέτευσης στα ανατολικά, τη μόλυνση και την υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών στη δυτική Αττική και το Θριάσιο, αλλά και γενικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν στη διαχείριση των απορριμμάτων, την αποκατάσταση λατομείων, τις  αναδασώσεις κ.ά. ζήτησε με αφορμή τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα τα εξής:
Πρώτον, να ληφθούν ουσιαστικά και εφαρμόσιμα μέτρα, πλαισιωμένα με συγκεκριμένους μηχανισμούς, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον νέα γενιά αυθαιρέτων και να τεθεί οριστικά μια κόκκινη γραμμή σε αυτό το σημαντικό για την ελληνική κοινωνία πρόβλημα.
Δεύτερον, και σε ότι αφορά τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για την νομιμοποίηση, αυτά να καθορίζονται με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, ώστε να είναι δίκαια και ανάλογα της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών.
Με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, να προχωρήσουν με γρήγορες διαδικασίες οι ώριμες πολεοδομικές μελέτες που εκκρεμούν, αρκετές απ' αυτές εδώ και πολλά χρόνια.
Επίσης ζήτησε τη νομιμοποίηση ή και την ένταξή τους στο σχέδιο πόλης των διαμορφωμένων εδώ και δεκαετίες οικισμών που πληρούν φυσικά τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Τέλος ζήτησε να δοθεί ευκαιρία εκ νέου για παροχή νερού και ρεύματος σε όσους πολίτες δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα με την προηγούμενη ρύθμιση για τα αυθαίρετα του 2003.
Κλείνοντας ο Παντελής Ασπραδάκης ανέδειξε το θέμα των δασικών χαρτών και την ανάγκη να ολοκληρωθούν με γρήγορες διαδικασίες αλλά και να αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Και επισήμανε την ανάγκη οι όποιες ρυθμίσεις υπάρξουν να συνοδευτούν και με επιπλέον μέτρα με στόχο την αποκατάσταση και την προστασία του περιβάλλοντος και για την περιφέρεια Αττικής αλλά και για όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.