Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τα νέα του Δήμου Μεγάρων


Συνάντηση δημάρχου με εκπροσώπους σωματείων ταξί.

Ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης κάλεσε σε συνάντηση – διαβούλευση τους εκπροσώπους των σωματείων ταξί των δημοτικών ενοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου. Η συνάντηση η οποία είχε ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο πλευρών βάσει των διατάξεων του νόμου 3852/2010 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος, στην εισήγησή του, ανέλυσε το τι ακριβώς προβλέπει το σχέδιο νόμου ο οποίος πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο και επικέντρωσε το ενδιαφέρον στην αλλαγή έδρας ταξί. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα επιτρέπεται η αλλαγή έδρας ταξί σε επίπεδο Καλλικρατικού δήμου και όμορης δημοτικής ενότητας με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

«Επειδή» δήλωσε ο δήμαρχος «θα υπάρξει εισήγηση προς την περιφέρεια από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων» έκρινε ως αναγκαία την ύπαρξη διαβούλευσης μεταξύ των τριών πλευρών (ταξί Μεγάρων – ταξί Νέας Περάμου – Δήμος Μεγαρέων, δια του δημάρχου) ώστε να λάβει γνώσει για το τι προσδοκούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γενικότερα σε επίπεδο συνεργασίας των 2 πλευρών.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο δήμαρχος δήλωσε ότι το ζήτημα θα τεθεί άμεσα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.


Ακύρωση διαγωνισμού μίσθωσης – παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση Βαρέα.

Τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι κάτω από τις συνθήκες οι οποίες είχαν διαμορφωθεί ετίθετο ζήτημα ανταγωνισμού.

Μετά από πρόταση του δημάρχου ο οποίος κατέχει το αξίωμα του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη δέχθηκαν κατά πλειοψηφία την αναβολή του διαγωνισμού προκειμένου, με κατεπείγουσα πλέον διαδικασία, να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις προς εκμίσθωση.

Για το ζήτημα της επανασύνταξης των όρων της συγκεκριμένης δημοπρασίας συνεδρίασε κατεπειγόντως η Οικονομική Επιτροπή την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011.

Τα σχέδια της δημοτικής αρχής συμπεριλαμβάνουν τον σε σύντομο χρονικό διάστημα ορισμό 2 επί πλέον τμημάτων της παραλίας Βαρέας προς εκμίσθωση.

Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου την 26η Οκτωβρίου 2011 με θέμα «Διαγωνισμός μίσθωσης – παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση Βαρέα» κατατέθηκαν 4 φάκελοι προσφορών για την μίσθωση 3 τμημάτων της παραλίας.
2 από τις προσφορές τις οποίες κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι κ.κ. Χαράλαμπος Νερατζής και Κωνσταντίνος Παπαφράγκος περιείχαν ελλιπή στοιχεία. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος οι συγκεκριμένες προσφορές δεν έγιναν αποδεκτές και απορρίφθηκαν.
Ως εκ τούτου για την διενέργεια του διαγωνισμού παρέμειναν 2 ενδιαφερόμενοι για μίσθωση των 3 θέσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.