Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ


                                                 ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
            Δύο από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Μεγαρέων (δηλαδή Μέγαρα και Νέα Πέραμο) είναι η έκθεση ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, που γίνεται στο Κουρκούρι και η ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, που γίνεται στο Λιμάνι της Νέας Περάμου.
            Τις δύο αυτές εκδηλώσεις «κατάφερε» η Διοίκηση του Δήμου, να τις πραγματοποιήσει ταυτόχρονα. Σαν να προέκυψαν ξαφνικά (ενώ είναι γνωστό σε όλους, πως γίνονται κάθε χρόνο) ή σαν να μην υπήρχαν άλλες ημέρες, για να γίνουν σε ξεχωριστές ημερομηνίες.
            Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στα Μέγαρα έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της έκθεσης στις 7μμ και εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από Λαογραφικούς Συλλόγους των Μεγάρων στο ανοιχτό θεατράκι στις 9μμ και σχεδόν την ίδια ώρα ( στις 9.30μμ )  στη Ν. Πέραμο πραγματοποιήθηκε η ψαράδικη βραδιά.
            Και τίθεται το ερώτημα. Εάν αυτή η Διοίκηση δεν μπορεί να συντονίσει αυτό το τόσο απλό, οφθαλμοφανές και εύκολο, τι άραγε είναι ικανή να συντονίσει; 
 
            Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των Μεγάρων είναι αυτό της στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Για την μερική επίλυση αυτού του προβλήματος έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για στάθμευση, μέσα στο σταθμό του ΟΣΕ, τον οποίο όμως η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει καταφέρει ακόμη να αξιοποιήσει.
            Εκτός αυτού όμως υπάρχει κι άλλος κατάλληλος χώρος για στάθμευση οχημάτων, ο οποίος ανήκει στο Δήμο (είναι Κ.Χ) και απέχει 220 μέτρα από την κεντρική Πλατεία, βρίσκεται δε στο πρώην εργοστάσιο  ΕΡΚΙΣ.
            Όταν από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έγινε πρόταση στη Διοίκηση του Δήμου, για να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος, απάντησε πως δεν μπορεί να γίνει ή είναι πάρα πολύ δύσκολο, διότι λέει, άκουσον- άκουσον, έχει μέσα κάποιες τσιμεντένιες βάσεις. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν είναι ικανοί να απομακρύνουν κάποια τσιμέντα, για να δώσουν έτσι μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν όλοι οι οδηγοί με την στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.
            Και τίθεται το ερώτημα. Εάν αυτή η Διοίκηση δεν μπορεί να κάνει αυτό το απλούστατο έργο, τι άραγε είναι ικανή να κάνει;
            Όταν υπάρχει Διοίκηση, που δεν είναι ικανή, να συντονίσει,  έχοντας μεγάλη άνεση χρόνου, τα απλά και εύκολα και δεν είναι ικανή να εκτελέσει απλούστατα και μικρά έργα, που απαιτούν από καθόλου έως ελάχιστα χρήματα, σε τι άραγε μπορούν να ευελπιστούν οι Δημότες απ’ αυτήν; Και τι να περιμένουν, για να κάνει από τα πολλά και τα μεγάλα, που έχει ανάγκη ο τόπος;
            Βέβαια, επειδή πρέπει να λέγεται και το σωστό για γιορτές και πανηγύρια είναι πρώτη και ασυναγώνιστη.       

                                                                                  Γρηγόρης Σταμούλης
                                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                        Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.