Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας συζήτησαν οι έφηβοι βουλευτές




Η Βουλή των Εφήβων αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό θεσμό του Κράτους που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές της Β’ Λυκείου να γνωρίσουν από κοντά την πολιτική της αντιπροσωπευτικής ∆ηµοκρατίας, του Κοινοβουλευτισµού αλλά και να μεταφέρουν φρέσκιες ιδέες. Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αττικής προέδρευσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Εφήβων σε συνεδρίαση με θέμα «Καταπολέμηση της βίας με αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις».
Ο Παντελής Ασπραδάκης είπε στους έφηβους βουλευτές:

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας όπου επικρατεί απαξίωση των πολιτικών θεσμών, κοινωνική αναταραχή και αποστασιοποίηση από την ενεργή πολιτική ζωή είναι ελπιδοφόρο που νέοι όπως εσείς έχουν την όρεξη, το μεράκι να συμμετάσχουν σε αυτό το αντιπροσωπευτικό θεσμό του Κράτους.
Άλλωστε εσείς είστε το μέλλον. Οι δικές σας ιδέες πρέπει να εισακουστούν, τα δικά σας όνειρα να μας περάσετε.
Η δικιά σας γενιά βιώνει με τον πιο άσχημο τρόπο την οικονομική κρίση, την δύσκολη καθημερινότητα και  το αβέβαιο μέλλον. Επικρατεί ανεργία, μαρασμός, οικονομική ανασφάλεια και γενικότερα κρίση αξιών. Οι μεταρρυθμίσεις σε κατεστημένα, παλαιωμένες πρακτικές, απαρχαιωμένες ιδέες που προωθούνται είναι αναγκαίες για ένα κράτος που σέβεται και εξυπηρετεί τον πολίτη. Πρέπει να θέσουμε γερά θεμέλια και ισχυρές βάσεις στην κοινωνία μας. Και σίγουρα τα φαινόμενα βίας δεν προωθούν αυτή την αποστολή και για αυτό είναι πολύ σημαντική η καταπολέμηση κάθε μορφής βίας όπως και η αθλητική που θα συζητήσουμε σήμερα».
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, οι έφηβοι βουλευτές εξέφρασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας αλλά και βασικές αιτίες που την προκαλούν. Με ελεύθερη κρίση και συνείδηση εμπλούτισαν τη Συνεδρίαση με αυθορμητισμό και έθεσαν τις βάσεις για ένα γόνιμο διάλογο με αφορμή και το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό που θα συζητηθεί στη Βουλή. Οι έφηβοι βουλευτές με ωριμότητα και επιμέλεια ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους δίνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι η αυθεντικότητα της νεολαίας μπορεί να συνεισφέρει στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.