Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ελεύθεροι Πολίτες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιλαροτραγωδία, στην οποία εξελίχθηκε η υποκριτική «μάχη χαρακωμάτων» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, για τα πρόσωπα, τις καρέκλες και τις παραγοντικές μικροεξουσίες της συνεργατικής κυβέρνησης του δικομματισμού, δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα:

 Ότι τα δύο μεγάλα κόμματα υποκρίνονται τους «σωτήρες» της χώρας, ενώ η αλήθεια είναι, ότι συμφώνησαν στην από κοινού στήριξη της συνέχειας της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων. 
Ότι υποκύπτουν στους εκβιασμούς του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου και εκβιάζουν το ένα το άλλο, για μικροκομματικά οφέλη στο πλαίσιο των εκλογικών σχεδιασμών.
Και ότι επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, που υφίστανται και θα εξακολουθήσουν να υφίστανται τις επιπτώσεις αυτής της ανάλγητης πολιτικής και τα βάρβαρα μέτρα, που αυτή συνεπάγεται.

Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» απορρίπτουν το δικομματικό μέτωπο που στόχο έχει:
-          Την ολοκλήρωση της καταστροφικής πολιτικής για την οικονομία και την κοινωνία
-          Την πλήρη υποταγή της τρόικα και του χρηματοπιστωτικού συστήματος .

Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» προκαλούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η κυβέρνηση που θα στηρίξουν:

- Να υποχρεώσει τις τράπεζες, που πρόκειται να ενισχυθούν για τις «απώλειές» τους από το «κούρεμα», να δεχθούν αναδιάρθρωση των λαϊκών καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, για να αφαιρεθεί ο βρόγχος από τα νοικοκυριά.

- Να διεκδικήσει ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στη χώρα και την κάλυψη μεγάλου αριθμού ανέργων με κοινωνική εργασία, επαρκώς αμειβόμενη και ασφαλισμένη.

- Να δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει κανένα άλλο οικονομικά επιβαρυντικό μέτρο, για τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τις ευρωσυμφωνίες, με στόχο την ελάφρυνση των βαρών από τους πολίτες, διευκολύνοντας παράλληλα την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

- Να πάρει πρωτοβουλίες για μια θετική διέξοδο από την κρίση και να κατανεμηθούν  ΔΙΚΑΙΑ τα όποια αναγκαία βάρη. Να επιβληθούν οικονομικές και ποινικές κυρώσεις, σε όποιους και όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και πλούτισαν εις βάρος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.