Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους του Πτηνοτροφικού Συλλόγου Μεγάρων, με πρωτοβουλία της Γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κας Κ. Πιπιλή.

Με πρωτοβουλία της γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κας Κατερίνας Πιπιλή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό κο Ιωάννη Δριβελέγκα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου. 



Ο κος Χρήστος Μαρκάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Αυγοπαραγωγών των Λαϊκών Αγορών  Μεγάρων και ο κος Παναγιώτης Σακελλαρίου, μέλος του Συμβουλίου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων και του Συλλόγου Αυγοπαραγωγών Μεγάρων ήταν παρόντες εκπρόσωποι προκειμένου να γνωστοποιήσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου τους.
    Με την έγκυρη και άμεση διαμεσολάβηση της κας  Πιπιλή, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση, δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος και άλλα επί μέρους ζητήματα που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο καθώς επίσης συζητήθηκαν κάποιες εναλλακτικές βοηθητικές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προκειμένου να καταφέρουν να συμμορφωθούν οι πτηνοτροφικές μονάδες ομαλότερα με ευρωπαϊκή οδηγία που υπαγορεύει την αλλαγή των κλωβοστοιχίων.
     Αναμένεται μια λίστα με τα προβλήματα εκ μέρους του κλάδου των αυγοπαραγωγών στον υφυπουργό για να εξεταστούν επισήμως και να δοθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα όπως είναι αυτό της αδειοδότησης ή της χρηματοδότησης για την αλλαγή των κλωβοστοιχίων. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με το θέμα και να διευκολύνει την διαδικασία συμμόρφωσης των αυγοπαραγωγικών μονάδων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
     Τα παραπάνω προβλήματα είναι μείζονος σημασίας  για τη Δ. Αττική , αφού ένας αρκετά μεγάλος αριθμός πτηνοτροφικών μονάδων λειτουργεί στην περιοχή. Κατανοώντας την άμεση ανάγκη για επίλυση των προβλημάτων, η κα Πιπιλή εκδήλωσε θερμά το ενδιαφέρον της δηλώνοντας στο πλευρό των πτηνοτρόφων της περιοχής και πρόθυμη για μια συνεργασία με τον κο Δριβελέγκα και τους αρμόδιους συλλόγους και συνεταιρισμούς, ώστε να δοθεί μια ευνοϊκή λύση στο πρόβλημα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.