Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η διοίκηση του δήμου δεν δημιουργεί αλλά κλείνει χωματερές


Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεγαρέων

Με αφορμή δημοσίευμα το οποίο εγκαλεί την διοίκηση του δήμου ότι δημιουργεί παράνομες χωματερές ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης δήλωσε τα εξής

«Ο δήμος μας δεν δημιουργεί αλλά κλείνει χωματερές»
Η προσωρινή εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων για την εκμετάλλευσή τους από το εργοστάσιο κοπριάς δεν αποτελεί δημιουργία χωματερής. Αντιθέτως, με αυτήν την ενέργεια γίνεται εξοικονόμηση πόρων με το να μην σπαταλούνται χρόνος, οχήματα και προσωπικό προκειμένου να μεταφερθούν αυτά τα αντικείμενα προς καταστροφή στη Φυλή.

Τα αντικείμενα αυτά δεν είναι σκουπίδια ούτε μπαζοσκούπιδα. Είναι κλαδέματα από τις οικίες όλης της περιφέρειας του δήμου καθώς και ογκώδη αντικείμενα τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για το εργοστάσιο της κοπριάς.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι εμείς κλείνουμε χωματερές όπως ήδη πράξαμε με το ΧΑΔΑ και δεχθήκαμε τα εύσημα από την περιφέρεια για την αποκατάσταση που έχουμε κάνει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, με ενέργειές μας έχει ήδη δρομολογηθεί όλη η διαδικασία πλήρους αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί τον χώρο της χωματερής ειδικό συνεργείο το οποίο θα κάνει εξειδικευμένη γεωτεχνική μελέτη από την οποία θα προκύψει και τυπικά η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου χώρου.

Εμείς έτσι αισθανόμαστε την ευαισθησία προς το περιβάλλον και γι αυτό το θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητά μας.
Είναι προφανές σε όλους τους δημότες ότι υπάρχει απόλυτη συνέπεια μεταξύ των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και της πρακτικής μας ως διοίκησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.