Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη Κινέζων ακαδημαϊκών και τεχνοκρατών από την Ακαδημία Αγροτικών Επιστημών της επαρχίας Φουτζιάν, Κίνας.



Τον δήμο Μεγαρέων επισκέφθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 τετραμελής αντιπροσωπεία Κινέζων ακαδημαϊκών και τεχνοκρατών από την Ακαδημία Αγροτικών Επιστημών της επαρχίας Φουτζιάν (Fujian) της Κίνας.
Η επίσκεψη αποτελεί μέρος σειράς επισκέψεων της αποστολής στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα
  • Γεωργικής τεχνολογίας και διαχείρισής της
  • Προώθηση συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας, του γεωργικού εμπορίου και της γεωργικής τεχνολογίας

Ο δήμος Μεγαρέων ήταν ο μόνος τόπος επίσκεψης της αποστολής στην Ελλάδα.

Η Ακαδημία, η οποία ιδρύθηκε το 1908, ασχολείται με την εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία. Ιδιαιτέρως ασχολείται με την βελτίωση των δημητριακών, τον έλεγχο των ασθενειών ζώων και φυτών, ζωοτροφές, βιολογικά παρασιτοκτόνα, φυτοπροστασία, μανιτάρια, αγροτική οικολογία και άλλα παρεμφερή.
Είναι δε γνωστή στη χώρα της για την παραγωγή του υπέρ-ρυζιού (υβριδίου) το οποίο, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της κ. Lu Yueliang, έχει εξαιρετική απόδοση ανά κιλό σποράς.

Την αποστολή υποδέχθηκαν μαζί με τον δήμαρχο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Θωμάς Κεφαλόπουλος, ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης κ. Βασίλης Κουβάς και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Ρήγας, Αθανάσιος Ζάλης και Αργυρώ Κακαρίκου.

Στη συνάντηση, ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης παρουσίασε την αγροτική κατάσταση των Μεγάρων, τα αγροτικά προϊόντα τα οποία παράγονται καθώς και την προγραμματισμένη εγκατάσταση στον δήμο Μεγαρέων του Αγροτικού Λυκείου με σκοπό την αγροτική έρευνα και την επιμόρφωση των αγροτών της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαρινάκης στο δευτερογενώς παραγόμενο οργανικό λίπασμα από το δημοτικό εργοστάσιο κοπριάς.

Στην συζήτηση εξετάσθηκαν θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπορικών συναλλαγών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ελαιόλαδο και στο κρασί, προϊόντα τα οποία έχουν μεγάλη δυνατότητα διάθεσης στην Κινεζική αγορά.

Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να υπάρξουν περαιτέρω επαφές ώστε να δρομολογηθεί συνεργασία επιστημονικής και εμπορικής φύσεως με προτεραιότητα στο ελαιόλαδο, στο κρασί και στο βιολογικό λίπασμα.
Η πρόταση έγινε δεκτή από τους επισκέπτες οι οποίοι προσκάλεσαν τον δήμαρχο να επισκεφθεί την Ακαδημία και την επαρχία Φουτζιάν μαζί με ομάδα παραγόντων από τα Μέγαρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη παραγωγών για ενημέρωση και οργάνωση ώστε η εδώ πλευρά να έχει συγκροτημένη και ευπρόσωπη παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.