Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (Γ.Π.Σ.) ΜΕΓΑΡΩΝ – ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την προώθηση και επίλυση σοβαρών θεμάτων-προβλημάτων, που απασχολούν το Δήμο Μεγαρέων και σε συνέχεια της ημερίδας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.), που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο συνδυασμός ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο «Στρατουδάκειο», ο επικεφαλής του συνδυασμού Γρηγόρης Σταμούλης μαζί με τα στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιώργο Μιχάλαρο, Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και πρ. Αντιδήμαρχο, Γιώργο Στρατούρη, Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Γιώργο Παπαβασίλη, Πολιτικό Μηχανικό και πρ. Αντιδήμαρχο και Δημήτρη Παπανίκο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, επισκέφθηκαν το Υπουργείο και τον Οργανισμό  Αθήνας (αρμόδιο για τα Γ.Π.Σ. των Δήμων), προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία, την διαδικασία και τις προϋποθέσεις έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου, καθώς και για τα αίτια της μεγάλης καθυστερήσεως, αφού το Γ.Π.Σ. έχει υποβληθεί στον Οργανισμό  Αθήνας από το 2005.

    Από την συζήτηση με αρμοδίους υπαλλήλους και προϊσταμένους προέκυψαν τα παρακάτω. Μετά την ενοποίηση των Δήμων Μεγαρέων και Νέας Περάμου σε έναν ενιαίο Δήμο, τα δύο Γ.Π.Σ. (Μεγάρων και Νέας Περάμου), που είχαν υποβληθεί, θα πρέπει με μία σχετική μελέτη, να γίνουν ένα, το οποίο να αφορά τον Καλλικρατικό, πλέον, Δήμο Μεγαρέων. Έχουν δοθεί στους αρμοδίους του Δήμου οι σχετικές οδηγίες και παρατηρήσεις και αναμένουν από αυτούς ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα και να λάβει την τελική έγκριση.
     Από πλευράς των στελεχών της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ εκφράστηκε η ευχή και η προτροπή προς τους αρμοδίους του Οργανισμού Αθήνας, να κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να εγκριθεί το Γ.Π.Σ όσο γίνεται πιο γρήγορα. Απάντησαν, πως θα το κάνουν αρκεί ο δήμος, να ανταποκριθεί εγκαίρως στις υποχρεώσεις του.
   Η ίδια προτροπή απευθύνεται και προς τους αρμοδίους του Δήμου, για να επισπεύσουν τις διαδικασίες και μάλιστα με διαφάνεια, διότι ο καιρός περνά και ακόμα δεν έχει φανεί κάτι ουσιαστικό προς την κατεύθυνση έγκρισης του Γ.Π.Σ.
    Ο δημοτικός συνδυασμός ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά και θα πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, με τον προσφορότερο τρόπο κάθε φορά, μέχρι να εγκριθεί το Γ.Π.Σ., το οποίο δεν είναι μόνο σοβαρό και σπουδαίο, αλλά και το πλέον αναγκαίο «εργαλείο» για την ανάπτυξη όλης της περιοχής του Δήμου (Μεγάρων και Νέας Περάμου) και ιδιαίτερα της παραλιακής ζώνης, που θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα φέρει το χρήμα, που είναι απαραίτητο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου
της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.