Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ενέργειες της δημοτικής αρχής για την πάταξη του παρεμπορίου


Με αφορμή την αυξημένη εμπορική κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών και το γεγονός ότι το παραεμπόριο ανθεί στην περιοχή μας και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΓΓΑΔ).
Με την επιστολή ζητείται η άμεση σύσταση Κλιμακίων Ελέγχων Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου προκειμένου να παταχθεί αυτή η μάστιγα των νομίμως δραστηριοποιουμένων εμπόρων και επαγγελματιών.

Τα συγκεκριμένα όργανα ελέγχου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχουν την αρμοδιότητα να διενεργούν ελέγχους και να επιβάλλουν επί τόπου κυρώσεις οι οποίες κυμαίνονται από χρηματικά πρόστιμα έως άμεση καταστροφή παρανόμως διακινουμένων προϊόντων.

Η ανάγκη για σύσταση και λειτουργία των συγκεκριμένων οργάνων καθίσταται επιτακτική ιδιαίτερα για την πόλη των Μεγάρων η οποία δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία αλλά και ο δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα ελέγχων, γεγονός το οποίο επίσης επισημαίνεται στην εν λόγω επιστολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.