Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Παρουσία πλήθους κόσμου ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ελευθέρων Πολιτών.
Ο Φώτης Κουβέλης και ο Βασίλης Οικονόμου με κοινή τους συνέντευξη τύπου παρουσίασαν το πλαίσιο της πολιτικής, προγραμματικής και εκλογικής τους συνεργασίας στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς ώστε αυτή να αποτελέσει την δύναμη της ανατροπής και της αλλαγής, την δύναμη της αναγέννησης.


Ο κ. Κουβέλης είπε ότι στόχος είναι η συνεργασία αυτή να εκφράσει την ελπίδα και την αγωνία του λαού για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση, διευκρινίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ και οι Ελεύθεροι Πολίτες διεκδικούν να καταγραφεί αυτή η συνεργασία με τη στήριξη του λαού, όχι όμως εκπέμποντας έναν εύκολο και ευκαιριακό λόγο, γιατί, όπως υπογράμμισε, έχουμε συνείδηση της ευθύνης και των δυσκολιών, καθώς η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη δυσδιάκριτη. Διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν αγώνες για να σταθεί όρθια η κοινωνία και η χώρα και υπό το πρίσμα αυτό, κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια με στόχο την ανατροπή της σημερινής πολιτικής που έχει οδηγήσει στην κρίση. Έχουμε τη βεβαιότητα, ότι αυτή η συνεργασία είναι δυνατό να μετατοπίσει την πολιτική ζωή της χώρας προς την προοδευτική κατεύθυνση. Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα αφού στη νέα δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο που θα τη συνοδεύει θα προωθηθούν σκληρά μέτρα που πρέπει να αποκρουστούν. Τέλος, αποσαφήνισε ότι το κόμμα του θα δώσει τις μάχες εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, τονίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική για τη χώρα.
Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η επισημοποίηση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ είναι η ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας διαλόγου και τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ώστε να ξαναγίνει μια παράταξη χρήσιμη για την πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, συμπορευόμαστε με τη ΔΗΜΑΡ και συγχρονίζουμε το βηματισμό μας με τον Φώτη Κουβέλη, που είναι ένα αξιόπιστο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, ενώ η συνεργασία μπορεί να συμβάλει στο ξεπέρασμα κρίσης.
Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρ Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Βάρσος, ο πρ. Δήμαρχος Αρτέμιδας, Γιώργος Κασσίμης, ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, o πρ. Δήμαρχος Ναυπάκτου, Γιάννης Νταουσάνης, ο υπ. Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Γλυκών Νερών – Παιανίας, Αντώνης Κατσούλης, ο Αντιδήμαρχος Φυλής, Σωτήρης Μηλιώνης, ο Πρόεδρος Τοπ Συμβ. Νέων Παλατίων Ωρωπού, Στέφανος Ζαφείρης, ο Πρόεδρος Τοπ Συμβ Καλάμου, Κώστας Κιούσης, o Πρόεδρος Τοπ. Συμβ. Παιανίας, Σπύρος Νανόπουλος,  ο πρ Αρχηγός Αεροπορίας, Δημήτρης Λυντζεράκος, η Δημ. Σύμβουλος Αχαρνών, Παντελιά Εύη και η Δημ. Σύμβουλος Ωρωπού, Ελένη Βαρνάβα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.