Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στην παράσταση του ΔΘΜ ο συγγραφέας Δημήτρης Σεϊτάνης



Στην παράσταση της εφηβικής και παιδικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων «χίλιες και μια νύχτες» του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2011 παρευρέθη ο Δημήτρης Β. Σεϊτάνης.
Πρόκειται για τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα ο οποίος πραγματοποίησε την θεατρική μεταφορά του έργου το οποίο έχει γραφτεί από άγνωστο άραβα συγγραφέα.

Ο καλλιτέχνης παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον την παράσταση μαζί με μέλη της οικογενείας του.


Στο τέλος έδωσε συγχαρητήρια την σκηνοθέτρια κ. Σοφία Κάρκα – Πολυχρονάκη, τους νεαρούς ηθοποιούς και τους συντελεστές και μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια γι’ αυτό που είδε.
Επεσήμανε το γεγονός ότι η σκηνοθέτρια έχει ανεβάσει τρία έργα του και δήλωσε απερίφραστα ότι αποτελεί τιμή γι’ αυτόν, έργα δικά του να υλοποιούνται από αυτήν.

Ο Δημήτρης Β. Σεϊτάνης γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι ηθοποιός σκηνοθέτης και συγγραφέας. Έπαιξε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1983 ενώ παράλληλα άρχισε να εργάζεται και ως βοηθός σκηνοθέτη. Το 1994 αρχίζει να σκηνοθετεί και το 1997 ιδρύει και από τότε διευθύνει το θέατρο Νέων, έναν θίασο ρεπερτορίου με σαφή κατεύθυνση και προσανατολισμό προς τα παιδιά και τους νέους.
Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια σε σχέση με το θέατρο, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Διετέλεσε μέλος, γεν. γραμματέας και τώρα είναι πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους (Ελληνική ASSITEJ). Επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Φίλοι Μίνου Βολανάκη. Υπήρξε για σειρά ετών, μέλος κριτικής επιτροπής στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας και το 2004 μέλος της κριτικής επιτροπής του ΥΠΠΟ, στον κρατικό διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά. Έχει γράψει για το θέατρο, το θέατρο για παιδιά και την τηλεόραση κ.α. Θεατρικά έργα για παιδιά «Παραμυθιάδα» (πρωτότυπο), «χίλιες και μια νύχτες» (διασκευή), «Αν εσύ …. ήμουν εγώ!» (πρωτότυπο), «Ματίλντα» (διασκευή), «Το Ασχημόπαπο» (διασκευή) κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.