Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Προτάσεις για την αντιμετώπιση των παθογενειών στο χώρο του αθλητισμού του Παντελή Ασπραδάκη

Κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου  «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις.» ο Παντελής Ασπραδάκης ανέφερε «Για να μη δίδεται τροφή σε διαφημίσεις που προβάλλονται πρόσφατα στην τηλεόραση, που μέσα σε μισό λεπτό αποτυπώνεται, δυστυχώς, η πραγματικότητα που υπάρχει, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Καλό είναι να μπει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Ο κόσμος θέλει να δει πραγματικά αποτελέσματα» και προτείνει:


1.    Η βία υπάρχει στη καθημερινότητα, το σημαντικότερο είναι η πρόληψη. Πρέπει να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των Π.Α.Ε., αρμόδιων υπουργείων, τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων, βέβαια, των εμπλεκόμενων φορέων.
2.    Κάποιες αθλητικές εφημερίδες όχι μόνον μεροληπτούν, αλλά και φανατίζουν, με πιθανές επικίνδυνες παρενέργειες. Πρέπει να μπουν κάποια όρια, γιατί αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι τα νέα παιδιά.
3.    «Πόθεν έσχες» σε προέδρους, διοικητικά συμβούλια, παράγοντες, διαιτητές επαγγελματίες αθλητές αλλά και πλήρη δημοσιοποίηση, μέσω του «Διαύγεια», των επιχορηγήσεων, των μεταγραφών, των συμβολαίων και κάθε οικονομική συναλλαγή όσων  ομάδων και ομοσπονδιών επιδοτούνται από το κράτος, για να ενημερώνεται o πολίτης που πηγαίνουν τα χρήματα.
4.    Στα τυχερά παιχνίδια, όταν υπάρχουν ενδείξεις στημένων αγώνων θα πρέπει να υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας και πρόληψης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ώστε να προστατεύεται ο παίκτης και o πολίτης. Τυχόν επιτήδειοι που θα εντοπίζονται να παραπέμπονται άμεσα στη δικαιοσύνη.
5.    Να υπάρχει επιβράβευση, κυρίως ηθική, είτε σε λέσχες είτε σε ομάδες που θα παίρνουν πρωτοβουλίες που με τις δράσεις τους θα συνδράμουν στην καταπολέμηση της βίας και την καθαρότητα του αθλητισμού.
6.    Το τελευταίο διάστημα, ενώ ο ελληνικός λαός πληρώνει τα κρατικά μέσα, βλέπουμε ότι απαξιώνονται, ιδιαίτερα η ΕΤ1. Θα μπορούσε, λοιπόν, η ΕΤ1 να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, όσον αφορά τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και, γιατί όχι, και τον τουρισμό, που αυτά διαθέτουμε και αυτά νομίζω ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε και θα μας φέρει και τα αναμενόμενα ανταποδοτικά οφέλη.
7.    Χρειάζεται ολοκληρωμένη αθλητική πολιτική που μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση ως πηγή ανάπτυξης. Πρέπει, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε τις σύγχρονες αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που έχετε ήδη ξεκινήσει, να ενεργοποιήσουμε λέξεις-κλειδιά όπως «ευ αγωνίζεσθαι», σύμβολα, όπως το κλαδί ελιάς, γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες ή ο Μαραθώνιος δρόμος, μια και προέρχομαι από την περιφέρεια Αττικής και ξέρουμε ότι η Μαραθώνια διαδρομή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Όλα αυτά τα γεγονότα μας κάνουν περήφανους ως Έλληνες.
Κλείνοντας ο Παντελής Ασπραδάκης τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν ουσιαστικά τα μέτρα μεταφέροντας την πρόταση της εφήβου Βουλευτού, της Ιωάννας Μακρή « αν δεν πείσει η πολιτεία και τα θεσμοθετημένα όργανά της ότι οι δράσεις αυτές οι ήρθαν για να μείνουν και να επιβληθούν το ίδιο προς όλους, αν ο πέλεκυς δεν πέσει βαρύς αποδίδοντας δικαιοσύνη χωρίς συμβιβασμούς, τότε δεν θα έχουμε πετύχει τίποτα απολύτως». Σας ευχαριστώ.
Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Π.Ασπραδάκη: http://pantelis.aspradakis.gr/press/35/349

Διαβάστε άλλες σχετικές παρεμβάσεις του Παντελή Ασπραδάκη για τις παθογένειες του αθλητισμού και την αντιμετώπιση τους:
•    Δελτίο τύπου από τη Βουλή των Εφήβων της Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Εφήβων σε συνεδρίαση με θέμα«Καταπολέμηση της βίας με αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις».
•    Παρέμβαση του Παντελή Ασπραδάκη κατά τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Αθλητισμού στις 19/07/2011 με θέμα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
•    Παρέμβαση του Παντελή Ασπραδάκη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στις 7/07/2011 με θέμα την αντιμετώπιση των παθογενειών στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
•    Άρθρο «Κάθαρση παντού με κάθε τίμημα»:
      Διαβάστε το σχετικό νομοσχέδιο: του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις.»: http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=0cfdb411-3752-4ae2-b8dc-ce38ae4bc27b





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.