Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου στην λεωφόρο Αλεποχωρίου

Ενημερώθηκε για την πορεία του έργου


Το έργο της διαπλάτυνσης της λεωφόρου Αλεποχωρίου επισκέφθηκε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Δήμου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του.
Η βελτίωση της κατάστασης του πολυσύχναστου αυτού δρόμου αποτελούσε για πολλά χρόνια ισχυρό αίτημα των κατοίκων και συχνών επισκεπτών του δημοφιλούς αυτού παραθεριστικού προορισμού.
 
Στην περιοχή Άγιος Λουκάς, έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων των αδελφών Σιλιβάνη, η κ. Δήμου ενημερώνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία του έργου. Στο πλάι της ο κ. Θεόδωρος Μιχάλαρος, από τους στενούς συνεργάτες της αντιπερειάρχου
Σε δηλώσεις της η κ. Δήμου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της εξέλιξης στο πεδινό τμήμα του έργου το οποίο εκτείνεται σε έκταση 12,5 χιλιομέτρων.
Με έμφαση η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη να τελειώσει το έργο όσο συντομότερα γίνεται κατανοώντας την ταλαιπωρία την οποία έχουν υποστεί όσοι επηρεάζονται από αυτό.
Το έργο είχε καθυστερήσει για ένα χρόνο ώστε να αντιμετωπισθούν μέσω της δικαιοσύνης προσκόμματα τα οποία έθετε το ελεγκτικό συνέδριο και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011.
Συμβολικά η κ. Δήμου έκανε στάση μπροστά στο πρατήριο καυσίμων των αδελφών Σιλιβάνη στην περιοχή Άγιος Λουκάς αφού με προσωπική παρέμβασή της έγινε τροποποίηση του έργου προκειμένου να μην κλείσει το πρατήριο.
Αποτελούσε, κατά γενική ομολογία, τεχνικό παράδοξο το γεγονός ότι στην αρχική μελέτη η γραμμή του δρόμου ήταν έτσι χαραγμένη ώστε να επιβάλλει καταστροφικές επιπτώσεις στην συγκεκριμένη επιχείρηση αναγκάζοντάς την σε κλείσιμο.
Το πεδινό τμήμα του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι αφού θα έχουν ταυτόχρονα ολοκληρωθεί οι αναμενόμενες παρεμβάσεις εκ μέρους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.
Αναφορά έγινε επίσης στο ορεινό τμήμα του έργου το οποίο εκτείνεται σε 7,5 χιλιόμετρα.
Όπως δήλωσε κ. Δήμου  το οποίο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς και η μελέτη του αναμένεται να έχει τελειώσει τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.