Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«Ζητείται Ελπίς» απεγνωσμένα είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Παντελής Ασπραδάκης

«Καθήκον μας είναι να σώσουμε τη χώρα αλλά μεγαλύτερο καθήκον να μην εξαθλιωθούν οι πολίτες» είπε ο Παντελής Ασπραδάκης στην ομιλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στις 2/2/2012 με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κύριο μέλημα πρέπει να είναι η συζήτηση για την κρίση της κοινωνίας και όχι της κρίσης ηγεσίας του κόμματος. Είναι αναγκαία η αυτοκριτική και η θυσία όλων των κομμάτων και όχι μόνο της κοινωνίας.


Τόνισε την ανάγκη για άμεσο διάλογο για Συνταγματική Αναθεώρηση προτείνοντας ενδεικτικά την κατάργηση προνομίων και υπερβολών αλλά και απαλλαγή από συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις. Επίσης ζήτησε να δοθεί χώρος στην πολιτική σκηνή σε ικανούς νέους και να σταματήσουν οι προσωπικές στρατηγικές. Ως προς την πολιτική της Τρόικας επισήμανε ότι η τεχνογνωσία είναι αποδεκτή όχι όμως και η απαίτηση παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. «Θέλουμε ένα νέο δρόμο. Να αποκατασταθούν οι αδικίες. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Όχι άλλη φορολόγηση και έκτακτες εισφορές». Κλείνοντας είπε «Ζητείται Ελπίς» απεγνωσμένα θυμίζοντας το αξέχαστο διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη.
Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Παντελή Ασπραδάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – 2/2/2012:
1.       Μπορεί η συνεδρίαση να είναι για το PSI και τη δανειακή σύμβαση, στην ουσία συζητάμε το παρόν και το μέλλον της χώρας και όλοι βλέπουμε ότι η κοινωνία βράζει. Αυτή την κρίση πρέπει να αποκαταστήσουμε.
2.       Κάνουμε κριτική σε όλα ενώ θα έπρεπε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Τις μεγάλες ευθύνες των Κυβερνήσεών μας και του Κόμματος.
3.       Ζητάμε τη θυσία ενός για τη σωτηρία του κόμματος ενώ θα έπρεπε να θυσιαστούμε όλοι για τη σωτηρία της πατρίδας.
4.       Είπαμε να ματώσουμε αλλά ακόμα δεν έχει γίνει ούτε γρατζουνιά.
5.       Από την άλλη η ΝΔ υποτίθεται ότι είναι στην Κυβέρνηση αλλά συμπεριφέρεται πιο αντιπολιτευτικά από ποτέ. Να αναλάβει το κόστος που της αναλογεί. Τώρα είναι η ώρα για διαπραγμάτευση και όχι για επαναδιαπραγμάτευση. Χρειάζεται μικρότερο κυβερνητικό σχηματισμό με αναλογική εκπροσώπηση βάση των ποσοστών των τελευταίων εθνικών εκλογών.
6.       Άμεσα διάλογος για συνταγματική αναθεώρηση. Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε ξεκάθαρα; Για θητείες βουλευτών; Για βουλευτικές συντάξεις; Για πραγματικό έλεγχο σε Ελλάδα και εξωτερικό του πόθεν έσχες μέχρι και τον Α’ βαθμό συγγενείας; Για αλλαγή εκλογικού νόμου; Για μειώσεις Γενικών Γραμματέων και Συμβούλων πάσης φύσεως; Και γενικά ότι είναι υπερβολή. Για απαλλαγή από συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις; Είμαστε έτοιμοι για διαφάνεια και νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κόμματος; Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χώρο σε ικανούς νέους; Με συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης χωρίς καπελώματα. Μπορούμε να ξεφύγουμε από προσωπικές στρατηγικές π.χ. παραγγέλνοντας κάποιοι δημοσκοπήσεις για να κανονίσουν την πορεία τους σε ποια περιφέρεια μπορούν να επιβιώσουν;
7.       Η Τρόικα αρκετά μας ταλαιπωρεί δύο χρόνια. Κανείς δεν είπε να μην μας παρέχει τεχνογνωσία αλλά όχι όμως στην απαίτηση παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Θέλουμε ένα νέο δρόμο. Να αποκατασταθούν οι αδικίες. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Όχι άλλη φορολόγηση και έκτακτες εισφορές.
8.       Καθήκον όλων μας είναι να διασφαλίσουμε την ενότητα του κόμματος. Να μην υποτιμήσουμε όμως τη νοημοσύνη της βάσης γιατί πραγματικά θα οδηγήσουμε το κόμμα σε βατερλό.
9.       Καθήκον μας είναι να σώσουμε τη χώρα αλλά μεγαλύτερο καθήκον μας είναι να μην εξαθλιωθούν οι πολίτες.
10.   Κύριε Πρόεδρε, «Ζητείται Ελπίς» όπως απεγνωσμένα ζητούσε κάποτε ο Αντώνης Σαμαράκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.