Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μετατάξεις – Μεταθέσεις προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια του ‘Καλλικράτη’.


Κατερίνα Πιπιλή
 Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
Κον. Κωνσταντίνο Καράμπελα
Πρόεδρο,
Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
ΘΕΜΑ: Μετατάξεις – Μεταθέσεις προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια του ‘Καλλικράτη’.
Κατόπιν εφαρμογής και λειτουργίας του ‘Καλλικράτη’ έχουν προκύψει σοβαρά διαδικαστικά και λειτουργικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις μετατάξεις-μεταθέσεις προσωπικού και μετά την ψήφιση των Ν. 4002/11 και Ν. 4024/11 που αναφέρονται στη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί, παρατηρούνται δυσλειτουργίες.
Πρωτίστως, σύμφωνα με τον ‘Καλλικράτη’ είναι πλέον απαραίτητη η σύσταση νέων υπηρεσιών όπως πολεοδομίας ή πρόνοιας, που να υπάγονται στις Δημοτικές Αρχές. Αυτό απαιτεί ειδικά εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νέων δημοτικών κλάδων, όπως αυτοί που προαναφέρθηκαν. Επιπρόσθετα, από την1η Ιανουαρίου του 2013 οι Καλλικρατικοί Δήμοι θα πρέπει να εκτελούν τα νέα καθήκοντά τους, τα οποία όπως προαναφέρθηκε περιλαμβάνουν επιπλέον εξειδικευμένους κλάδους.
Τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη μετατάξεων ή μεταθέσεων υπαλλήλων προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νέων υπηρεσιών του εκάστοτε Δήμου. Σύμφωνα με τους Ν. 4002/11 και Ν. 4024/11, οι αιτήσεις για μετατάξεις-μεταθέσεις των υπαλλήλων που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την ψήφισή τους, χρειάζεται να εγκριθούν από μία τετραμελή επιτροπή.
Η επιτροπή αυτή φαίνεται να έχει ήδη συσταθεί και να είναι σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του 2011. Ωστόσο, λόγω των επικείμενων εκλογών και του γεγονότος ότι η επιτροπή αποτελείται από βουλευτές και υπουργούς, οι συνεδριάσεις έχουν αραιώσει και η διαδικασία των μετατάξεων-μεταθέσεων δείχνει να αδρανοποιείται, λόγω της αλλαγής των προτεραιοτήτων των μελών της.
Ερωτήσεις προς τον  κο Περιφερειάρχη:
·         Ποιες είναι ουσιαστικά οι αρμοδιότητές της Επιτροπής;
·          Γιατί καθυστερούν οι μετατάξεις-μεταθέσεις παρά τον αναγκαίο χαρακτήρα τους;
·         Ποιος φορέας είναι αρμόδιος για την σύσταση μιας τέτοιας Επιτροπής και γιατί δεν έχει μεριμνήσει ώστε να λειτουργεί ήδη εύρυθμα και δίχως κωλυσιεργίες;
·         Πώς θα πραγματοποιηθούν όλες οι μετατάξεις-μεταθέσεις στους Δήμους όλης της Επικράτειας σε διάστημα λίγων μηνών προκειμένου να ξεκινήσει ολοκληρωμένα την λειτουργία του ο ‘Καλλικράτης’;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.