Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Έτσι αντιδρούν για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών

Στα Μέγαρα τι σκέφτονται να κάνουν σε μια τέτοια προοπτική;

Ορφανίδου: Δε θα περάσει σε Σαμαρά και Χρυσοχοΐδη

Ένα βροντερό ΟΧΙ στέλνει μέσω της aftodioikisi.gr η δήμαρχος Βοΐου-Σιάτιστας Παναγιώτα Ορφανίδου-Παπακωνσταντίνου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή την απόφασή του να δημιουργήσει «στρατόπεδο» συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στο δήμο της, μετά μάλιστα και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Η δήμαρχος συντάσσεται με την άποψη του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Πλακεντά και δηλώνει χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr: «Αφού θέλουν να κάνουν αυτά τα "στρατόπεδα", τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδη όσο και ο κ. Σαμαράς, ας τα δημιουργήσουν στους τόπους καταγωγής τους· και αν δεν τους αρέσει η ιδέα, και για να μη μαλώνουν, ας βρουν τη μέση λύση και ας τα δημιουργήσουν στη μέση».


Στη συνέντευξή της, δηλώνει την απόφασή της να αντισταθούν και αυτή και οι κάτοικοι σθεναρά στη δημιουργία στρατοπέδου, και μάλιστα -όπως αποκαλύπτει στην aftodioikisi.gr- «ήδη, έχουμε συστήσει ομάδες από πολίτες, συμμετέχω και εγώ, που θα φρουρούν το στρατόπεδο. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς. Είμαστε αποφασισμένοι. Τα έχουμε πάρει, για να το πω λαϊκά, "στο κρανίo" με αυτή την κοροϊδία».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Τι απαντάτε, κυρία δήμαρχε, στην απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δημιουργήσει «στρατόπεδο» κράτησης λαθρομεταναστών σε στρατόπεδο στην περιοχή Νεάπολη του δήμου σας.
Θα συμφωνήσω με ό,τι είπε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Πλακεντάς στην ιστοσελίδα σας:
Αφού θέλουν να κάνουν αυτά τα «στρατόπεδα», τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδη όσο και ο κ. Σαμαράς, ας τα δημιουργήσουν στους τόπους καταγωγής τους· και αν δεν τους αρέσει η ιδέα, και για να μη μαλώνουν, ας βρουν τη μέση λύση και ας τα δημιουργήσουν στη μέση.
Ποια είναι η δική σας θέση; Τι θα προτείνετε στη συνάντηση που θα έχετε, εσείς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακής, σήμερα το μεσημέρι,με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;
Αδιαπραγμάτευτα ΟΧΙ. Ας βρουν άλλη λύση.
Παρ' όλα αυτά, και πριν συναντηθείτε μαζί με τον υπουργό, πέραν της απόφασης που πήρε, σας ζήτησε να βάλετε στο στρατόπεδο νερό. Αληθεύει;
Ναι. Πήραμε ένα έγγραφο του κ. υπουργού, ο οποίος παρά τα «παρακαλώ», με τόνο «αποφασίζω και διατάσσω» μας ζητούσε μέχρι τις αρχές Απριλίου να ολοκληρωθεί η υδροδότηση του στρατοπέδου.
Θα το κάνετε;
Τι να κάνουμε! Όχι. Εδώ εμείς έχουμε πρόβλημα υδροδότησης, και ειδικά στον οικισμό της Νεάπολης. Σε πολλά, δε, χωριά μας κουβαλάμε με τα βυτία. Δεν έχουμε, λοιπόν, πλεόνασμα νερού για να υδροδοτήσουμε άλλα χίλια άτομα, αν είναι χίλια, όπως λέει, και όχι τρεις χιλιάδες.
Με την αποχέτευση στο στρατόπεδο;
Άλλο πρόβλημα εκεί. Στα «τοπ» του στρατοπέδου, όταν υπηρετούσαν 250 άτομα, γινόταν χαμός. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι βόθροι, γιατί τέτοιο σύστημα αποχέτευσης έχει, γέμιζαν αμέσως με 50-70 άτομα. Και τώρα, θέλει ο κ. υπουργός να φέρει χίλια άτομα; Αυτό λέγεται συνθήκες υγιεινής; Θα τους στοιβάξει με κακή αποχέτευση, χωρίς δυνατότητα παροχής νερού εκεί, και αυτό λέγεται σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα;
Πρόβλημα δηλαδή;
Δεν μπορείτε να δείτε. Δε φτάνει 15 ολόκληρους δήμους που μας έχουν δημιουργήσει τα δεκάδες προβλήματα με τον «Καλλικράτη» και τις αποφάσεις τους που τις παίρνουν στο πόδι, μια με τα σχολεία, μια με τη θέρμανση, μια με τους υπαλλήλους, τώρα μας φορτώνουν και ένα άλλο, αυτό του «στρατοπέδου».
Εάν, παρόλ' αυτά, σας τους φέρει με το έτσι θέλω στην περιοχή σας, τι θα κάνετε;
Θα αντιδράσουμε δυναμικά. Ήδη, έχουμε συστήσει ομάδες από πολίτες, συμμετέχω και εγώ, που θα φρουρούν το στρατόπεδο. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς. Είμαστε αποφασισμένοι. Τα έχουμε πάρει, για να το πω λαϊκά, «στο κρανίo» με αυτή την κοροϊδία. Για μια ακόμη φορά...
Για μια ακόμη φορά; Δηλαδή;
Τότε, με τον «Καλλικράτη», με το θέμα της έδρας του νέου καλλικράτειου Δήμου Βοΐου-Σιάτιστας. Μας έβαλαν και τότε, από αυτούς τους «υπέροχους» σχεδιασμούς που κάνουν -επαναλαμβάνω- στο γόνατο να τσακωθούμε μεταξύ μας στην τοπική κοινωνία, να γίνουμε μαλλιά-κουβάρια. Να το καταλάβουν. Δε θα περάσει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.