Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τη συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ζητάει ο Π.Ασπραδάκης


Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει προεκλογικά Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα,  παρευρέθηκε ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής Αττικής.
Στην τοποθέτησή του δήλωσε τη συμπαράστασή του για το επίμαχο θέμα που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.
Αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να μην προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής: «Αυτά τα προβλήματα δεν εξαγγέλλονται και δεν λύνονται προεκλογικά. 

Απαιτείται διάλογος, ενημέρωση, συναίνεση του Δήμου, των φορέων και των κατοίκων και διασφάλιση της ασφάλειας, υγιεινής και γενικότερα των όρων δημιουργίας τους. Αναμφίβολα όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα, το ζούμε και ζητάμε να δοθεί μια λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα. Γνωρίζουμε όμως ότι η ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών που αναπτύσσεται στους πρόποδες της Πάρνηθας με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα στην σημερινή κρίση» περιγράφοντας αναλυτικά την πληθώρα των προβλημάτων, όπως η εγκληματικότητα, η ανεργία και η έξαρση των ναρκωτικών. Πρότεινε να μην υπογραφεί Υπουργική Απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών και η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να ασχοληθεί για την οριστική λύση του προβλήματος.
Η χώρα μας που λόγω της γεωγραφικής θέσης με ανοιχτά σύνορα είναι πύλη εισόδου για τους μετανάστες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να παρέχει τεχνικά και οικονομικά μέσα για την δραστική μείωση της παράνομης μετανάστευσης. Επιπλέον επιβάλλεται η πλήρης καταγραφή όχι μόνο των μεταναστών αλλά και των νομαδικών καταυλισμών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και την ενίσχυση της αστυνόμευσης για την καταπολέμηση εγκληματικών φαινομένων.

Προηγούμενες σχετικές παρεμβάσεις του Π.Ασπραδάκη:
·         Το άσυλο πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά κατά τη γνώμη μου και ως θέμα ασφάλειας και δημόσιας τάξης. http://pantelis.aspradakis.gr/press/35-speech/160-2011-01-13-12-11-14
·         Ευαισθητοποίηση στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
·         Η ασφάλεια και η ευνομία αποτελούν ύψιστα δικαιώματα του πολίτη. Ιδιαίτερα σήμερα, σε στιγμές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όπου παρατηρείται γενικότερη αύξηση παραβατικών συμπεριφορών πρέπει να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο δράσης που θα προφυλάσσει την κοινωνία από ανεπιθύμητες ενέργειες. http://pantelis.aspradakis.gr/press/36-press/276-2011-09-22-12-22-01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.