Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Εκδήλωση για την άλλη Άλωση


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με την ευκαιρία της επετείου της Άλωσης
η συγγραφέας ΛΕΙΑ ΒΙΤΑΛΗ
και το βιβλιοπωλείο ΜΠΕΚΑ
σας προσκαλούν στην εκδήλωση
Η ΑΛΛΗ ΑΛΩΣΗ

με θέμα το βιβλίο
«ΙΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ
το απόκρυφο χρονικό της Κωνσταντινούπολης»

την Τρίτη 29 Μαϊου, 7. 30 μμ
στο
Stage Musicafe
Ραφήνα


Θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ
Ο διδάκτωρ Ιστορίας ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΨΗΣ
Η καθηγήτρια ΜΑΡΙΑ ΓΛΕΖΟΥ

Η εκδήλωση θα κλείσει με τον
ΓΙΑΝΝΗ ΕΚΜΕΤΖΟΓΛΟΥ
που θα ερμηνεύσει με την κιθάρα του σύνθεση εμπνευσμένη από το βιβλίο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(Πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Μπέκα 22940 24002)

……………………………..


ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ

«...Η Λεία Βιτάλη παρουσιάζει πράγματι σε καινούριο φως τις τελευταίες μέρες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...Η αφήγηση κινείται τολμηρά ανάμεσα σ’ έναν ρεαλισμό που πότε πότε αγγίζει τα όρια του νατουραλισμού και σε μια υπερβατική ατμόσφαιρα με σκηνές μαγικού ρεαλισμού. Και οπωσδήποτε είναι πολύ ζωντανή, πολύ ζεστή...»

Δημοσθένης Κούρτοβικ, Τα Νέα (ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ)


«...Πρόκειται για ένα πολυπρόσωπο, περιπετειώδες μυθιστόρημα μαστορεμένο με ρεαλιστική προφάνεια, με χιούμορ, με αφέλεια εκεί που χρειάζεται αλλά και λυρισμό. Εκεί που κυρίως φαίνεται η ικανότητα της Βιτάλη είναι η διαγραφή των χαρακτήρων της...»

Αλέξης Ζήρας, Αυγή


«...Βρήκα στην Ιερή παγίδα τα αιρετικά εκείνα στοιχεία που το εντάσσουν στο (μετα)μοντέρνο ιστορικό μυθιστόρημα και δείχνουν ότι μπορεί κανείς να διαβάσει ένα τέτοιο αφήγημα, όχι μόνο για να γνωρίσει το παρελθόν και να μάθει, αλλά και για να ξαναδεί την ιστορία με άλλη ματιά...»

Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, Ελευθεροτυπία (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)


«… Σε καθαρά λογοτεχνικό επίπεδο όμως είναι που παίζεται όλο το παιχνίδι και όπου κερδίζει ουσιαστικά τα εύσημα η συγγραφέας. ’’Σκοτεινή’’, ελεγχόμενα βλάσφημη και αιρετική γραφή, ρεαλιστική εως υπερ-ρεαλιστική στις περιγραφές της (η διαδικασία ευνουχισμού στο Τουρκικό χαρέμι νομίζω ότι ανήκει με την ωμότητά της στα ’’κλασικά’’ του είδους) η Βιτάλη πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Αφού προχωράει στην δόμηση και την αποδόμηση των χαρακτήρων με τη μαεστρία μιας βετεράνου της γραφής να κάνει συμπαθείς τους πρωταγωνιστές της παρότι ο κάθε ένας ξεχωριστά και αθροιστικά έχει περισσότερα ελαττώματα από προτερήματα. Σπάνια χρήση της λογικής των αντι-ηρώων και εξαίρετη ανάλυση ατελών ανθρώπινων χαρακτήρων...»

diavazo.blogspot.com


«… Η Άλωση όπως ποτέ δεν μας την έχουν αφηγηθεί. Με επίκεντρο τη ζωή ενός πανέμορφου 14χρονου βυζαντινού πρίγκιπα, γιου του πρωθυπουργού Λουκά Νοταρά, που νομίζοντας ότι πολεμά το κακό, πέφτει ο ίδιος θύμα των σκοτεινών δυνάμεων του Βυζαντίου και του ερωτικού πόθου του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή…»

Ελένη Γκίκα, Έθνος (TIME OUT)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.