Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κατάσχεση τροφίμων από την Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αττικής Περιείχαν σαλμονέλλα


Σε κατάσχεση 6907 τεμαχίων προϊόντων προέβη κλιμάκιο ελέγχου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στις 8 Μαΐου 2012, ύστερα από κοινοποιήσεις της Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων του ΕΦΕΤ με στοιχεία 7358-9/26-4-2012. Τα παρακάτω αναφερόμενα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή αφενός διότι κατά την παραγωγή τους χρησιμοποιήθηκε σκόνη αβγού, η οποία είχε παρασκευαστεί παράνομα και αφετέρου γιατί σε επίσημο εργαστηριακό έλεγχο από τις πολωνικές αρχές ανιχνεύτηκε σε αυτή η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella.Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ (www.efet.gr / 26-4-2012) τα εν λόγω τρόφιμα περιγράφονται ως εξής:


Α) Κρουτόν φυσική γεύση – Grzanki tradycyjne σε συσκευασίες 500 και 180gr με ημερομηνίες λήξης 4.12.12, 8.1.13, 29.1.13 και 12.2.13.
Β) Κρουτόν σκόρδο – κρεμμύδι σε συσκευασία 180γρ με ημερομηνία λήξης 29.1.13.
Γ) Φρυγανιά Daily (χωρίς ζάχαρη) 285γρ με αριθμό παρτίδας 08.02.2013Β.
Τα παραπάνω προϊόντα διακινήθηκαν από την ελληνική εταιρεία «ΑΝΕΛΙΞΗ PROMOTION ΕΠΕ» (Π. Τσαλδάρη 163 – 165,  Καλλιθέα), μέσω της πολωνικής επιχείρησης «Mamut Sp.z.o.o.ul». Κατά το διενεργηθέντα έλεγχο στην έδρα της επιχείρησης , δε βρέθηκαν τα προϊόντα, καθότι αυτά διακινούνται μέσω της εταιρείας LINK EΠΕ και συγκεντρώνονται σε αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Μπερναρδή.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής καλούν πιθανούς αποδέκτες των προαναφερθέντων τροφίμων να μην τα καταναλώσουν.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου τόνισε: «Η προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών αποτελεί προτεραιότητα για την υπηρεσία μας. Οι έλεγχοι στην αγορά είναι καθημερινοί και εντατικοί και θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιοδήποτε φαινόμενο παρανομίας. Τα νέα αυτά ευρήματα είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται από το Τμήμα Εμπορίου της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής το οποίο παρά την έλλειψη προσωπικού εργάζεται σκληρά για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των καταναλωτών».

πηγή: megara.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.