Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Για να θυμούνται κάποιοι και να μαθαίνουν οι υπόλοιποι

Τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπεύθυνου του γραφείου τύπου του Δήμου Μεγάρων πριν 7 μήνες.
 
Γενική Συνέλευση ΔΕΜ Α.Ε., 14/11/2011
Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή


Συνεδρίασε σε ολομέλεια, την 14/11/2011, η Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Επιχείρησης Μεγάρων Α.Ε. (ΔΕΜ Α.Ε.) υπό την προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων.
Πρόκειται για την εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της το εργοστάσιο επεξεργασίας κοπριάς.
Μετά από απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών, της 5/7/2011, η επιχείρηση διοικείται από ενδεκαμελή προσωρινή διοικούσα επιτροπή ως εξής:  Ιωάννης Μαρινάκης, πρόεδρος, και μέλη: Άγγελος Μακρυγιάννης, Αθανάσιος Ζάλης, Αντώνης Ρήγας, Αργυρώ Κακαρίκου, Αδαμαντία Κοροβέση, Κλεάνθης Βαρελάς, Χρήστος Λαγός, Πόπη Νικολάου, Κατερίνα Ψαρουλάκη και Γ. Κουμπέτσος.


Η γενική συνέλευση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και στη διάρκειά της επιχειρήθηκε να αποτυπωθεί η κατά το δυνατόν ακριβής παρούσα κατάσταση της επιχείρησης προκειμένου να ορισθεί διοικητικό συμβούλιο.
Ενδιαφέροντα σημεία από την συνεδρίαση
  • Από τα λογιστικά βιβλία προκύπτει ότι σήμερα υπάρχουν απαιτήσεις 750 χιλ. ευρώ εις βάρος της εταιρείας από την Φερτικόμ η οποία ήταν συνεταίρος κατά 20% και είχε την διοίκηση
  • Η εταιρεία παρέμεινε αδρανής μεταξύ των ετών 2000 και 2008 και χωρίς ακόμα  να έχει γίνει γνωστό το υπό ποίες συνθήκες, επαναλειτούργησε το 2008
  • Η προσωρινή διοίκηση δεν αναγνωρίζει το χρέος των 750 χιλ. ευρώ
  • Ο δήμος προχωρεί σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή προκειμένου το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει το συντομότερο
Ο κ. Κωστής Μάρτης (αριστερά), διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας Φερτικόμ μέχρι το 2003. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, φέρεται σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις του δημάρχου ως αυτός που θα είναι επικεφαλής στο νέο σχήμα διοίκησης της ΔΕΜ ΑΕ
Στην συνεδρίαση παρευρέθη ο κ. Κωστής Μάρτης, διαχειριστής της εταιρείας Φερτικόμ μέχρι το 2003 και ενημέρωσε την επιτροπή για ζητήματα της επιχείρησης.
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή παραμένει μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση η οποία θα εκλέξει το διοικητικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.