Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ανακοινώσεις του Δήμου Μεγάρων


1. Μέτρα για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, σύμφωνα με ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατηρείται επανεμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας καθώς και άλλων ασθενειών όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών. Επομένως η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών αποτελεί πλέον ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα και από άποψη δημόσιας υγείας.
Η οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετώπισης των κουνουπιών μέσω της  υλοποίησης προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα χωρίς την ενεργό συμμετοχή και των ίδιων των δημοτών οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν εφαρμόζοντας τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

1.      Aπομάκρυνση των στάσιμων νερών από κάθε είδους επιφάνειες και αντικείμενα όπως λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, ποτίστρες ζώων, υδρορροές, και άλλα μέρη του κήπου ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση των κουνουπιών για την εναπόθεση των αυγών τους.
 
2.      Τακτικό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών που αποτελούν καταφύγια ενήλικων κουνουπιών.
3.      Πότισμα κατά προτίμηση τις πρωϊνές ώρες.
4.      Φρεάτια και καπάκια βόθρων να είναι ερμητικά κλειστά.
5.      Καθαρισμός οικοπέδων από την βλάστηση και επιχωμάτωση σε κοιλότητες εδάφους που νεροκρατούν.
6.      Καθαρισμός αποθηκευτικών χώρων από τυχόν λιμνάζοντα νερά και από  πάσης φύσεως απορρίμματα.
7.      Συχνός καθαρισμός και ψεκασμός σε κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
8.      Τακτική ανανέωση του νερού σε ποτίστρες ζώων και γούρνες.
9.      Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για φωτισμό εξωτερικών χώρων.
10.  Σίτες σε πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς τζακιού.
11.  Χρήση εντομοαπωθητικών και εντομοκτόνων τηρώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες τους.
 
 
2.Πρεμιέρα της Παιδικής – Εφηβικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων

Ξεκίνησε την σειρά παραστάσεων η Παιδική – Εφηβική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων του έργου «Εκείνος κι εκείνη» του Ταϊβανού συγγραφέα – εικονογράφου Τζίμι Λιάο την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Σοφία Κάρκα – Πολυχρονάκη και συμμετέχει μεγάλος αριθμός παιδιών ηλικίας από 6 έως 16 ετών.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοποριακή παράσταση την οποία έχει επεξεργασθεί η σκηνοθέτρια όπου ένα ποιητικό συγγραφικό έργο, χωρίς θεατρικό κείμενο, καλείται να πάρει δραματοποιηθεί με την φυσική παρουσία των παιδιών τα οποία υποδύονται τα σκηνικά και γεμίζουν τον περιβάλλοντα χώρο των δύο πρωταγωνιστών.
Με έξοχο συντονισμό, συγχρονισμό, αρμονία, επικοινωνία οι νεαροί καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό θέαμα σε μια ασυνήθιστα διαμορφωμένη θεατρική αίθουσα όπου η σκηνή περιβάλλεται από το κοινό.

Η δράση των καλλιτεχνών μέσα από την μουσική και τον χορό δίνει έναυσμα στην φαντασία του θεατή να ταυτιστεί με έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η παράσταση υπόσχεται να συνεπάρει τον θεατή. Γεγονός το οποίο  αφενός οφείλεται στην μυστηριώδη απλότητα της αφήγησης και αφετέρου στην κορυφούμενη αγωνία για την εξέλιξη της σχέσης των πρωταγωνιστών.
Η Σοφία Κάρκα – Πολυχρνάκη, ώριμη πλέον και έμπειρη σκηνοθέτρια, έχει για μια ακόμα φορά δημιουργήσει μια παράσταση την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Εκτός της εκπληκτικής ερμηνείας των νεαρών ηθοποιών, επισημαίνονται η μουσική επένδυση στην οποία ο συνθέτης Σπύρος Παπανικόλας έχει συμπεριλάβει κλασσικό ρεπερτόριο, ροκ, τζαζ, ποπ, 70’s, ο λεπτομερής και εμφατικός φωτισμός του Κωνσταντίνου Κάρκα και οι χορογραφίες της Έλενας Κοροπούλη


Περίληψη της ιστορίας:
Εκείνη ζει σε μια παλιά συνοικαική πολυκατοικία.
Κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι της στρίβει πάντα αριστερά.
Όποιος κι αν είναι ο προορισμός της.
Εκείνος ζει σε μια παλιά συνοικαική πολυκατοικία.
Κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι του στρίβει πάντα δεξιά.
Όποιος κι αν είναι ο προορισμός του.
Εκείνη κι εκείνος δεν έχουν συναντηθεί ποτέ.
Όμως στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις......

Μουσική: Σπύρος Παπανικόλας
Χορογραφίες: Έλενα Κοροπούλη
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Κάρκας
Ηχητικά εφφέ: Ευτυχία Σταυράκη
Μακιγιάζ: Μαριλένα Βαρδακαστάνη, Αλίκη Γεωργοπούλου, Αγγελική Σταυράκη

Πρόγραμμα επόμενων παραστάσεων:
Τετάρτη 4 Ιουλίου
Παρασκευή 6 Ιουλίου
Σάββατο 7 Ιουλίου
Δευτέρα 9 Ιουλίου

Ώρα έναρξης 21:15

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



3. Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων – δικαιολογητικών για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια

Από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων - δικαιολογητικών σχετικά με την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από 16/06/2012 σε 17/12/2012.
Επισημαίνεται ότι υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού νοούνται όλες οι υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά εφόσον προϋφίστανται της 20/12/2005 και είτε δεν έχουν άδεια, είτε η υπάρχουσα άδεια δεν ισχύει, είτε δεν αναφέρεται στην άδεια η χρονική διάρκεια ισχύος της.

Επιπλέον όσοι κάνουν χρήση νερού μετά την 20/12/2005 και έως την  16/06/2011 δεν απέκτησαν την προβλεπόμενη σχετική άδεια υποχεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδεια χρήσης νερού έως 17/12/2012.   

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Τμήμα Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Αττικής ( Πολυτεχνείου 4, Αθήνα ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής στα τηλέφωνα: 2132101115, 2132101145 και 2132101146.

Έντυπα αιτήσεων και πληροφορίες παρέχονται και από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Μεγαρέων, (Π. Γεωργακή 8, τηλ. 2296028210) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.