Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ..... ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
           Λένε και έχουν απόλυτα δίκιο, πως σημασία δεν έχει μόνο τι λέει, αλλά και κυρίως, ποιος τα λέει.
          Ο τελευταίος, που θα μπορούσε, να κάνει μαθήματα για την προστασία των θεσμών, είναι ο κ. Θωμάς Κεφαλόπουλος. Όπως δεν μπορεί να ομιλεί ο ανήθικος για ηθική, ο απατεώνας για τιμιότητα, έτσι κι αυτός δεν μπορεί να ομιλεί για προστασία των θεσμών, διότι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο τους θεσμούς δεν προστατεύει. Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνει, πως θεσμός δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος αλλά και η αντιπολίτευση. Ο λαός ψήφισε αυτούς, που θα τον διοικήσουν, ταυτόχρονα όμως ψήφισε κι αυτούς, που θα ασκούν έλεγχο στην εξουσία(αντιπολίτευση). Είναι δε χαρακτηριστικό και αξιοσημείωτο, ότι την αντιπολίτευση έχουν ψηφίσει σχεδόν τα δύο τρίτα (2/3) των πολιτών.
        Εάν ο κ. Κεφαλόπουλος ενδιαφέρεται πράγματι για τους θεσμούς, γιατί δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει, όταν ο κ. Μαρινάκης έκανε, με βαρύγδουπο τρόπο και απαράδεκτες εκφράσεις, μέγα δημόσιο θέμα μια ιδιωτική και κοινωνική μου συνάντηση και κυρίως, όταν είπε, πως η ενασχόλησή μου με τα κοινά γίνεται για εξυπηρέτηση προσωπικών μου συμφερόντων, που είναι και ποινικά κολάσιμη φράση;

         Τι έκανε ο κ. Κεφαλόπουλος, όταν ο κ. Δήμαρχος με χυδαίες εκφράσεις καθύβριζε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Πομώνη και τον αποκαλούσε αλήτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου; Απολύτως τίποτα. Έτσι εννοεί την προστασία των θεσμών;
         Σε ποιες ενέργειες προέβη ο κ. Κεφαλόπουλος, όταν πολίτης, στον οποίο δεν έδωσε κανείς τον λόγο, διέκοψε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επιτέθηκε με λεκτική σφοδρότητα εναντίον Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης; Όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να προστατεύσει τους θεσμούς, που κατά τα άλλα τόσο πολύ κόπτεται, αλλά με την στάση του ενθάρρυνε τον πολίτη να συνεχίσει. Αυτό λέγεται προστασία των θεσμών ή κάπως αλλιώς;
          Σε άλλη όμως συνεδρίαση, όταν πολίτης ζήτησε κανονικά να λάβει το λόγο, όπως προβλέπεται, δεν τον άφησε να μιλήσει, επειδή γνώριζε, πως θα ζητούσε τα χρήματα, που του χρωστά η Διοίκηση από μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. ( Αυτό δεν είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά και προσβολή των θεσμών; ).
          Είναι προστασία των θεσμών,όταν γνωρίζει, πως ο Δήμαρχος εκμεταλλεύεται την μεγάλη ανεργία και την άμεση ανάγκη συμπολιτών για εργασία και προσλαμβάνει υπαλλήλους, όποιους θέλει και χωρίς την κανονική διαδικασία,τους οποίους έχει ανασφάλιστους και απλήρωτους, χωρίς να κάνει τίποτα γι΄ αυτό; ( Η αγανάκτηση κάποιων συμπολιτών για τα χρεωστούμενα από τον Δήμο έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που άλλοι καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να πάρουν τα χρήματά τους και άλλοι, που δεν έχουν οικονομική άνεση για δικηγόρους, πηγαίνουν στο Δημαρχείο και τα κάνουν, κυριολεκτικά, γυαλιά – καρφιά )
         Αυτή φαίνεται, πως είναι η αντίληψή του περί θεσμών. Όταν υβρίζεται και λοιδορείται η αντιπολίτευση, όταν φιμώνει τους πολίτες, όλα είναι μια χαρά, το πιθανότερο να χαίρεται κιόλας, όταν όμως θιγεί κατ' ελάχιστον ο κ. Μαρινάκης, τότε, κατ' αυτόν, προσβάλλονται οι θεσμοί και σπεύδει ο μέγας προστάτης, για να τους προστατεύσει.
         Πώς όμως προστατεύει τους θεσμούς, όταν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όντας αυτός εκλεγμένος πρόεδρος, επιτρέπει στον Δήμαρχο, να τον καπελώνει και να κάνει αυτός κουμάντο στη συνεδρίαση;
        Και είναι προστασία των θεσμών, όταν με το δημοσίευμά του στον τοπικό Τύπο, δίνει διαταγή στους πολίτες (σαν επιλοχίας λόχου) λέγοντας: «.....να αποδοκιμάσετε και να αποβάλετε τέτοιου είδους ανθρώπους και πρακτικές από την πολιτική σκηνή.....».
        Επειδή υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες θα ήταν χρήσιμη μία δημόσια συνεδρίαση, για να καταδειχθεί ποιοι και με ποιες πρακτικές επιπλέουν στην πολιτική σκηνή.
        Από τα παραπάνω, που είναι μόνο ένα μέρος, συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, πως ο κ. Κεφαλόπουλος ουδόλως ενδιαφέρεται για την προστασία των θεσμών, παρά μόνο για την προστασία του κ. Μαρινάκη. Θα έχει τους λόγους του. Εκτός κι αν καταλαβαίνει, ότι θεσμός είναι μόνο ο κ. Μαρινάκης και κανείς άλλος.
         Όσον αφορά για το ποιος είναι αδίστακτος, προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του, αυτό φάνηκε και φαίνεται από τον τρόπο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, από τις μεθόδους και διαδικασίες, που χρησιμοποιήθηκαν, για να φθάσουν στην νίκη, από τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, από την συμπεριφορά και από τα ψέματα προς τους πολίτες, καθώς και από το ενδιαφέρον για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων τους, πρακτικές για τις οποίες κάποιοι θα ντρέπονται για όλη τους τη ζωή.
Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.