Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση του Γ. Πάντζα για σχολεία χωρίς άδεια


ΞΕΝΑ «ΣΧΟΛΕΙΑ» ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με θέμα «Ξένα “σχολεία” χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας».
Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης από το Βουλευτή στάθηκε το γεγονός ότι, παιδιά με ελλιπή πληροφόρηση φοίτησαν για 12 χρόνια στα εν λόγω σχολεία, ανακαλύπτοντας στο ξεκίνημα της ζωής τους ότι το απολυτήριό τους δεν αναγνωρίζεται και ότι το σχολείο που φοίτησαν είναι ανύπαρκτο για την Πολιτεία, η οποία όμως μέχρι σήμερα αρνείται της ευθύνες της για την πολυετή ύπαρξη μιας παρανομίας.
Συγκεκριμένα, τα σχολεία «Χριστιανική Ακαδημία Αθηνών» και «Χριστιανική Ακαδημία Γλυφάδας», παρουσιάζονται ως να έχουν πλήρη εκπαιδευτική δραστηριότητα, με άδεια λειτουργίας «ευκτηρίου οίκου» και παρέχουν στους ανυποψίαστους μαθητές τίτλους χωρίς αντίκρισμα.
Στην ερώτησή του ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ο έλεγχος της ίδρυσης, της λειτουργίας, των παρεχομένων τίτλων και της νομιμότητας των σχολείων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας.
Ο Βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για το νομικό καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούν ως σήμερα τα εν λόγω σχολεία, για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για τον έλεγχο της νομιμότητας των σχολείων αυτών και άλλων παρόμοιων και ποια μέριμνα θα ληφθεί για να καλυφθούν τα παιδιά που ήδη φοίτησαν στα σχολεία αυτά ως προς τις σπουδές τους.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Θεανώ Φωτίου (Επικρατείας), Μαρία Κανελλοπούλου (Αχαΐας), Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη (Ηλείας), Τάσος Κουράκης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Παναγιώτα Δριτσέλη (Τρικάλων) και Τζένη Βαμβακά (Β΄ Πειραιώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.