Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γιάννης Σγουρός απαντά σε ερώτηση της Πιπιλή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝΕκτύπωση
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, απαντώντας σε ερώτηση της Γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ» κας Κατερίνας Πιπιλή, σχετικά με τις εγκληματικές δράσεις και τα κρούσματα παραβατικότητας στη Δυτική Αττική, χαρακτηρίζοντας τα ως «μείζον κοινωνικό θέμα με πολλαπλές διαστάσεις», επισημαίνει:
« Η υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής και η έλλειψη του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της, που δημιουργούνται από φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικές ενέργειες, είναι πρόβλημα διαχρονικό και εξαιρετικά σημαντικό, που δυστυχώς έχει γιγαντωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας.
Η ανάγκη λήψης άμεσων και δραστικών μέτρων για τον περιορισμό και ει δυνατόν την οριστική επίλυσή του προβλήματος είναι αδιαμφισβήτητη.
Όπως αδιαμφισβήτητη είναι και η ανάγκη εκπόνησης ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη της παραβατικότητας συνολικά για την Αττική και όχι μόνο για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Η Αττική είναι μία και αδιαίρετη, οι πολίτες της μοιράζονται κοινές αγωνίες, ανησυχίες και προβλήματα και η αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι η ίδια για όλους ανεξαιρέτως χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
Είχα την ευκαιρία να επισημάνω με επιστολή μου στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη τα μείζονα προβλήματα παραβατικών συμπεριφορών στην Δυτική Αττική με αφορμή τα περιστατικά βίας και καταστροφών στον ΧΥΤΑ της Φυλής από τη δράση περιθωριακών ομάδων , που υποβαθμίζουν την ευρύτερη περιοχή και προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Εκτός από τις παράνομες δραστηριότητες διαλογής και συλλογής μετάλλων εκ μέρους τους από τα σκουπίδια (σίδερα, αλουμίνια, χαλκός κλπ), καταστροφές και κλοπές υλικών και μηχανημάτων του ΧΥΤΑ Φυλής , πολλές φορές προβαίνουν και σε εμπρησμούς στα μέτωπα των απορριμμάτων, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον ΕΔΣΝΑ ,ενώ «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους, διαμορφώνοντας πλέον περιβάλλον «Άγριας Δύσης» με καραμπίνες και πιστόλια.
Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση.
Έχω ενημερώσει επανειλημμένως τους αρμόδιους υπουργούς , φορείς καθώς και τις εισαγγελικές αρχές.
Υπάρχει όμως , η αναγκαιότητα μιας ενδελεχούς συζήτησης με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, που να αφορά συνολικά το πρόβλημα , ώστε να δοθούν συγκεκριμένες εντολές και στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής για την οριστική εξάλειψη επικίνδυνων φαινομένων που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα όχι μόνο στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα σε λίγο ο ΧΥΤΑ θα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη και η Δυτική Αττική «άβατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.