Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τζάμπα μάγκες


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

       Επειδή τον τελευταίο καιρό ευδοκιμεί και αναπτύσσεται, και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό, η πολιτική αλητεία, κρίνεται σκόπιμο, να ενημερωθούν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον Δήμο για τα παρακάτω:
ΠΡΩΤΟΝ: Για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου δεν χρειάζεται η προσπάθεια ΚΑΝΕΝΟΣ. Πολύ δε περισσότερο δεν χρειάζεται η «παλληκαριά» και τα «κατορθώματά» του. Το κράτος φροντίζει για τους μισθούς όλων των δημοτικών υπαλλήλων, όπως εξάλλου και όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το κράτος καταθέτει τα χρήματα, που προορίζονται για τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, σε ειδικό κωδικό του Δήμου. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να πληρώσει άλλες δαπάνες. Όποιος το κάνει παρανομεί. 


Επομένως, οι ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ. Δηλαδή και με άλλα λόγια, εάν οι υπάλληλοι δεν πληρωθούν, την ευθύνη ακέραιη θα την έχει ο Δήμαρχος και κανείς άλλος. Η οποιαδήποτε μετακύληση ευθυνών συνιστά ξεκάθαρα πράξη, τουλάχιστον, ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΙΛΙΑΣ, για να μη λεχθεί κάτι χειρότερο, δηλαδή ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.
ΤΡΙΤΟΝ: Όπως υπάρχει ιερή υποχρέωση, να εξασφαλίζονται τα χρήματα για τους μισθούς όλων των δημοτικών υπαλλήλων για τις υπηρεσίες, που αυτοί προσφέρουν προς τον Δήμο και τους δημότες, κατά τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο λόγο, πρέπει να εξασφαλίζονται τα χρήματα και για τους πολίτες, οι οποίοι προσέφεραν υπηρεσίες και υλικά (εργολάβοι, προμηθευτές, κλπ.) στον Δήμο.
    Γιατί δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι, να χάσουν τα χρήματά τους;  Όταν μάλιστα έχουν ήδη πληρώσει τα υλικά, που χορήγησαν στον Δήμο, έχουν πληρώσει ΦΠΑ, κλπ.
      Και πώς θα αποδείξουν, ότι ο δήμος τους χρωστά, αν δεν έχουν στα χέρια τους ΕΓΓΡΑΦΑ και ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ του Δήμου, τα οποία θα αποδεικνύουν την οφειλή;

       Εάν μια διοίκηση αντιδρά και μάλιστα με αχαρακτήριστο τρόπο, στην όποια προσπάθεια διασφάλισης τέτοιου είδους οφειλών, δεν βάζει υποψίες, ότι δεν έχει σκοπό να τις πληρώσει;
       Για τους παραπάνω λόγους έγινε η προτροπή προς εργολάβους και προμηθευτές, να αποκτήσουν, όσοι δεν έχουν, τα απαραίτητα παραστατικά από τον Δήμο, προκειμένου να μην χάσουν τα χρήματά τους και ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και δεν υπάρχει κίνδυνος, να μείνουν απλήρωτοι, παρά μόνο εάν παρανομήσουν κάποιοι.
      Και δεν χρειάζεται δάνειο, για να αποπληρωθούν τα χρέη, ιδιαίτερα αυτό το εξωφρενικό και παράλογο, που σχεδιάζουν των 13 εκατομμυρίων ( το σύνολο των δανείων των προηγούμενων διοικήσεων είναι 5 εκατομ. ), το οποίο θα αποβεί η καταστροφή για τον Δήμο και τους πολίτες. Η σημερινή εξαθλίωση της Ελλάδας και των Ελλήνων στα δάνεια δεν οφείλεται;
Η Διοίκηση μπορεί να πληρώσει σταδιακά τα χρέη χωρίς δάνειο, εάν:
-        Περικόψει τις σπατάλες, που είναι παρα πολλές.
-        Εξορθολογίσει τις δαπάνες και το κάθε ευρώ πιάνει τόπο.
-        Αυξήσει τα έσοδα, που είναι πολύ εφικτό.
       Από την ανάγνωση των κειμένων του κ. Μαρινάκη, με τα οποία προσπαθεί να δηλητηριάσει τον πολιτικό βίο του τόπου, με όσα ανυπόστατα και κακοηθέστατα γράφει, γεννάται το μεγάλο ερώτημα: Δεν είναι άραγε στα καθήκοντα της αντιπολίτευσης να ενδιαφέρεται για τους δημότες και τα προβλήματά τους; Γι’ αυτό τον λόγο δεν ψηφίστηκε;
       Για τον κ. Μαρινάκη αυτό όχι μόνο δεν επιτρέπεται, αλλά είναι  έγκλημα καθοσιώσεως και παιχνίδι με τους δημοκρατικούς θεσμούς!!! Άκουσον άκουσον. Αυτή η άποψη αγγίζει τα όρια της πολιτικής παράνοιας.
Τι λέει ακόμα. Η διαμεσολάβηση, δηλαδή η εξυπηρέτηση του πολίτη, κοστίζει!
Μια ζωή εξυπηρετούσα αφιλοκερδώς τους συμπολίτες και δεν θα πάψω να το κάνω. Επομένως, μου είναι αδιανόητο, πως μπορεί αυτό να κοστίζει.
Ο κ. Μαρινάκης λέει πως κοστίζει. Κάτι θα ξέρει αυτός και πιθανόν να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.
      Δυστυχώς όμως ο κ. Μαρινάκης προχώρησε και σε χειρότερες καταστάσεις. Συγκέντρωσε τους υπαλλήλους του Δήμου, που είναι φυσικό να μην αντιδράσουν, αφού είναι ο προϊστάμενός τους, και κατηγόρησε ονομαστικά τον Σταμούλη, ότι παροτρύνει εργολάβους και προμηθευτές, να κάνουν αγωγή, για να πάρουν τα χρήματά τους και έτσι να μην έχει ο Δήμος, να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων. Αυτό είναι ψευδέστατο, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες συμπολιτών, που λένε, πως μέλη της διοίκησης του Δήμου και πιθανόν και ο κ. Μαρινάκης τους προτρέπουν,να κάνουν αγωγή, για να πάρουν αυτά, που τους χρωστά ο Δήμος.
     Κατ’ αρχάς, το να κατηγορεί ενώπιον των υπαλλήλων, που συγκεντρώνονται εξ ανάγκης, πολιτικό αντίπαλο εν απουσία του είναι μεγάλη πολιτική ανανδρία, δείγμα χαμηλού πολιτικού ήθους και έλλειψη πολιτικού πολιτισμού. Και πού ακούστηκε, ποιος νοσηρός εγκέφαλος τον συμβούλευσε, πως οι προμηθευτές και εργολάβοι πληρώνονται με τους μισθούς των υπαλλήλων ή πως οι υπάλληλοι πληρώνονται με τα χρήματα, που πρέπει να δοθούν στους προμηθευτές και εργολάβους; Δηλαδή στο Δήμο Μεγαρέων θα πληρώνονται ή οι μεν, ή οι δε; Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αυτό, που η λογική και ο νόμος επιτάσσει; Δηλαδή να πληρώνονται όσοι δικαιούνται και να παίρνουν αυτά, που δικαιούνται;
      Για ακόμα μια φορά ο κ. Μαρινάκης έδειξε τον πραγματικό του εαυτό και το πολιτικό του ήθος. Είναι αυτός, που δεν σέβεται τους θεσμούς και τους καταρρακώνει σε κάθε ευκαιρία. Δείχνει δε, με τον τρόπο που κινείται, πράττει και λέγει, πως θεωρεί τον εαυτό του ως τον απόλυτο μονάρχη του τόπου, τον δε Δήμο ως ιδιωτική του επιχείρηση.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.