Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Γ. Πάντζας για το ρεύμα στο Θριάσιο


« ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ»

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη με θέμα την αδιάλλακτη συμπεριφορά της ΔΕΗ απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου.

Αφορμή για την αναφορά έδωσε η επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Αττικής. Στην επιστολή αυτή επισημαίνεται η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών του Υπουργείου προκειμένου να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Θριάσιου Πεδίου από τη ΔΕΗ.


Συγκεκριμένα, οι εργολάβοι της ΔΕΗ, κόβουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μακροχρόνια άνεργους ή απλήρωτους για περισσότερους από 5 μήνες συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος. Ως εκ τούτου ο κοινωνικός ιστός της περιοχής κινδυνεύει να διαρραγεί, συμπαρασύροντας σε κατάρρευση την τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση όλη τη χώρα, δεδομένου ότι σε αυτή την περιοχή παράγεται το 45% της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας.

Ο κ. Πάντζας, στο πρόβλημα που αφορά κατ επέκταση σε όλη την χώρα επεσήμανε:

«Είναι απαράδεκτο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι να στερούνται ένα από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά, αυτό της ηλεκτροδότησης. Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να μεριμνήσει για την προστασία και την ελάφρυνση των συμπολιτών μας, τους οποίους η ίδια με τη μνημονιακή της πολιτική, τις περικοπές και τα χαράτσια έχει εξαθλιώσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.