Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ημερίδα Ενημέρωσης για τη δράση «Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων Δήμου Μεγαρέων στην αγορά εργασίας»



Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη δράση «Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Μεγαρέων στην Αγορά Εργασίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στα Μέγαρα.
Ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Ιωάννης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., κ. Αθανάσιος Δρένης, ο διευθύνων σύμβουλος της AQS, κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, κ. Αντώνιος Πέγκος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., κ. Σωτήριος Πιλίλης και ο κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος προγραμμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων.
Στην σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Μεγαρέων ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος και τόνισε ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι δράσεις που συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.



Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ ανέπτυξε τους στόχους του προγράμματος, το οποίο αφορά την ένταξη ή επανένταξη στην τοπική αγορά εργασίας 80 ανέργων που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαρέων, με αποτελεσματική αξιοποίηση των τοπικών αναπτυξιακών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων και προοπτικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AQS και διαχειριστής του προγράμματος, κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, αναφέρθηκε λεπτομερώς στη δομή του προγράμματος και στις προοπτικές οι οποίες δημιουργούνται σε αυτούς οι οποίοι θα το παρακολουθήσουν.

Ο Αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ Iατρός Παθολόγος κ. Σωτήριος Πιλίλης ανέλυσε τις ψυχολογικές και οργανικές επιπτώσεις της έλλειψης απασχόλησης στο άτομο και το περιβάλλον του.
Στη συνέχεια κος Αντώνιος Πέγκος πρόεδρος του Α.Σ.Μ. αναφέρθηκε στις ανάγκες και τις λύσεις γύρω από την αγροτική οικονομία της περιοχής μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος προγραμμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων, κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της περιοχής και στη στρατηγική θέση του Δήμου Μεγαρέων, η οποία συμβάλλει στην επιτυχή ενσωμάτωση των ωφελουμένων μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων, κ. Ιωάννης Δρίτσας, η Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, κ.  Αργυρώ Κακαρίκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μεγαρέων, κ. Παναγιώτης Σκλαβούνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, κ.κ. Γρηγόρης Σταμούλης και Γεώργιος Μιχάλαρος, η Τοπική Σύμβουλος, κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, καθώς και πολλοί ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στη δράση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.