Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ : «Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ»



Την Κυριακή 11/11 ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013 στη Βουλή. Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση ψήφισε τον σκληρότερο προϋπολογισμό των τριών τελευταίων ετών, καταδικάζοντας το λαό μας σε βαθύτερη ύφεση και οδηγώντας τον με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή.
Στη συζήτηση αυτή, τοποθετήθηκε και ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας το βράδυ της Κυριακής ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα συζητάμε τον Προϋπολογισμό και γνωρίζετε όλοι εδώ, ότι αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ψεύτικος, μη πραγματοποιήσιμος, από τη στιγμή που έχετε υπογράψει αυτά τα μνημόνια, τα οποία τινάζουν την οικονομία και τον ελληνικό λαό στον αέρα.


Την Τετάρτη που μας πέρασε, δώσατε με την ψήφο σας τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια. Τα μνημόνια που υπογράψατε απαγορεύουν ρητά να λειτουργήσει η οικονομία, η ανάπτυξη, η παιδεία, η υγεία, οι συγκοινωνίες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλα τ’ άλλα. Και αφού δολοφονήσατε με τα μνημόνιά σας έναν ολόκληρο ελληνικό λαό, σήμερα θα ψηφίσετε το ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ που εσείς ονομάζετε «προϋπολογισμό».
Είναι γνωστό ότι ο κ. Άκερμαν, πρώην Πρόεδρος της Deutsche Bank, σας είχε πει, όταν το ελληνικό χρέος ήταν 160% του ΑΕΠ και όχι 184,1% που είναι σήμερα –και με δική σας ευθύνη αυτό- ότι για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της πρέπει το 160% να γίνει 60% και ότι χρειάζεται απαραίτητα ένα «κούρεμα» 180 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, οι πιο καταξιωμένοι οικονομολόγοι του κόσμου λένε ότι το ελληνικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί με αυτόν τον τρόπο. Το ξέρει η κ. Μέρκελ, οι τράπεζες, οι γκάνγκστερ τοκογλύφοι, εσείς οι ίδιοι που κυβερνήσατε, το ξέρει ο κόσμος όλος, ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Έρχονται, δηλαδή, όλοι αυτοί στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οπωσδήποτε χρειάζεται καταγγελία της συμφωνίας που κάνατε και επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων που υπογράψατε, όπως ακριβώς, πιστεύει και ο κ. Άκερμαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σας είπε ότι το ίδιο πρόβλημα είχε και η Γερμανία το 1953 και λύθηκε με τη μείωση του χρέους και εφόσον βέβαια, υπήρχε ανάπτυξη στη Γερμανία θα γινόταν η αποπληρωμή για το υπόλοιπο. Δυστυχώς, εσείς αντί να διαπραγματευτείτε προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, πηγαίνετε σαν υπάλληλοί τους και ότι σας πουν σκύβετε το κεφάλι και εξυπηρετείτε τα δικά τους συμφέροντα.
Είναι γνωστό, είναι πασίγνωστο ότι στη χρεοκοπία και στη πτώχευση φτάσαμε με τις πολιτικές που ακολουθήσανε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση φτιάχνοντας ένα κράτος, που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε «ο κλέψας του κλέψαντος και ο εξαπατήσας του εξαπατήσαντος», με δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα γνωστά και άλλα τόσα που δεν έχουν βγει στη φόρα, γιατί τα κουκουλώσατε ακόμα και εδώ μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Κανείς από αυτούς που κλέψανε δεν πήγε φυλακή, δεν επέστρεψε τα κλεμμένα. Ο μόνος που πήγε φυλακή –προσωρινά- είναι ο Τσοχατζόπουλος. Υπολείπονται ακόμη 999 που πρέπει να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη. Ναι, αυτό πιστεύει ο ελληνικός λαός. Το πιστεύει ο λαός μας και απαιτεί ότι όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν και να επιστρέψουν τα κλεμμένα.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ τους λέμε ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση όλοι αυτοί που έκλεψαν, με νόμιμες διαδικασίες και με τα απαραίτητα στοιχεία θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Είπαμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ: «Θα σας τρελάνουμε στη νομιμότητα». Ακόμη περιμένουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την Εξεταστική Επιτροπή.
Και έρχεστε τώρα εσείς και μας λέτε –και τα «παπαγαλάκια» σας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Αν εννοείτε να κυβερνήσουμε όπως κυβερνήσατε εσείς και καταστρέψατε τη χώρα, όχι, κύριοι, δεν είμαστε έτοιμοι και ούτε θα είμαστε ποτέ για να την ξανακαταστρέψουμε.
Γιατί εσείς κυβερνούσατε με τους Χριστοφοράκους, τους Τσουκάτους, τους Μαντέληδες, τους Τσοχατζόπουλους, τους Βατοπεδινούς, τους κουμπάρους, τους παρακρατικούς και ένα σωρό άλλους. Τέτοια άτομα, πρέπει να ξέρετε ότι δεν ευδοκιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν έχουμε αφεντικά, ούτε την κ. Μέρκελ ούτε το σινάφι της. Δεν έχουμε πρόγραμμα κοινωνικού ολοκαυτώματος, όπως έχετε εσείς.
Εσείς, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία καταστρέψατε οικονομικά, πολιτικά, ηθικά, πατριωτικά και οικολογικά την πατρίδα μας. Έχετε την απόλυτη ευθύνη.
Εμείς θα πούμε στην κ. Μέρκελ ότι πρέπει να δεχτεί τους όρους μας, όπως ισχυρίζονται όλα τα σωστά μυαλά στην Ευρώπη, ότι είμαστε ισότιμα μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από την Ευρωζώνη και το ευρώ. Και αν θελήσει να μας τιμωρήσει η κ. Μέρκελ γιατί είμαστε κακά παιδιά και ανοίξαμε καινούργιος δρόμους για τους λαούς της Ευρώπης, να ξέρει πρώτα η κ. Μέρκελ ότι θα τιμωρήσει τη Γερμανία οικονομικά και ύστερα εμάς. Το ξέρετε όλοι: αυτό είναι το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί μας.
Λογικά, λοιπόν, μετά τις στάχτες που έχετε αφήσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ καλύτερη από τις κυβερνήσεις σας. Θα στραφεί προς την οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας, δίπλα στον εργαζόμενο λαό, τον συνταξιούχο, το νεολαίο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τους οποίους έχετε κατακρεουργήσει.
Η τρικομματική σας Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη διάσταση, σε αντίθεση με τον ελληνικό λαό τον οποίο προεκλογικά πρώτα τρομοκρατήσατε και στη συνέχεια εξαπατήσατε με τις υποσχέσεις σας περί διαπραγμάτευσης. Είπατε ότι δεν θα κόψετε μισθούς και συντάξεις, ότι δεν θα μπουν άλλες φορολογίες, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και θα διατηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις. Είπατε 18 ψεύτικες υποσχέσεις, που είχε ισχυριστεί ο Πρωθυπουργός της χώρας. Και τώρα με τα μνημόνια που υπογράψατε και τον Προϋπολογισμό που προτείνετε βάζετε τον λαό μας να καθίσει πάνω σε 18 ηλεκτρικές καρέκλες.
Να είστε σίγουροι, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει πολύ καλύτερα από εσάς. Και τα χρήματα θα βρούμε και θα δώσουμε προοπτική ανάπτυξης, ελπίδας και αξιοπρέπειας στο λαό μας. Γι’ αυτό και ζητάμε εκλογές.
Ο Προϋπολογισμός που συζητάμε σήμερα λέτε ότι απαιτεί θυσίες. Άλλο οι θυσίες και άλλο οι ανθρωποθυσίες.
Είστε μία Κυβέρνηση πλήρους απαξίωσης εντός και εκτός της Ελλάδος. Έχετε αποτύχει. Δεν έχετε το δικαίωμα να κυβερνάτε αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σας επιτρέψουν να μας επιβάλλετε το βάρβαρο και ανθρωποφάγο καπιταλισμό σας.
Ό,τι και να ψηφίσετε εδώ μέσα, ο λαός είναι απέξω. Θα τα ανατρέψει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.