Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

πρόγραμμα «Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Μεγαρέων στην Αγορά Εργασίας»


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ε.Δ.Ε.Κ.Ο.ΔΗ.Μ. διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στα Μέγαρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο «Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Μεγαρέων στην Αγορά Εργασίας». Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η δομή του προγράμματος και οι προοπτικές στην απασχόληση που θα έχουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Παράλληλα, έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των δράσεων κατάρτισης του προγράμματος, που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.
Ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Ιωάννης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., κ. Αθανάσιος Δρένης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., κ. Σωτήριος Πιλίλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων, κ. Ιωάννης Δρίτσας, ο Γεωπόνος και Υπεύθυνος προγραμμάτων Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, κ. Νικόλαος Μπούσκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος και η Υπεύθυνη Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ Α.Ε., κα Γεωργία Αθανασοπούλου.
Στη σύντομη παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος την περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας και τόνισε τη σημασία αυτών των δράσεων για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των τοπικών επιχειρήσεων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, κ. Αντώνιος Πέγκος, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, κ. Αθανάσιος Ζάλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μεγαρέων, κ. Παναγιώτης Σκλαβούνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά και υπεύθυνος προγραμμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων, κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Σταμούλης, καθώς και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.
Η εκδήλωση για την Πράξη «Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Μεγαρέων στην Αγορά Εργασίας» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.