Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτημα του Ν. Αθανασίου για το ΙΚΑ Ασπροπύργου


ΠΡΟΣ : ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: «Κλείσιμο υποκαταστήματος ΙΚΑ Ασπροπύργου, με απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ»

Η Διοίκηση του ΙΚΑ έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να κλείσει οριστικά το υποκατάστημα του Ιδρύματος από 01/01/2013, στο Δήμο Ασπροπύργου μεταφέροντας τις υπηρεσίες του, σε εκείνο του ΙΚΑ Ελευσίνας. Η απόφαση εντασσόμενη στο γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής περιορισμού των πάγιων εξόδων του Ιδρύματος, σχεδίου που επιτίθεται και καταργεί με άδικο και σκληρό τρόπο την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, εγείρει θλιβερά ερωτήματα και προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία.


Στην περιοχή του Ασπροπύργου εξυπηρετείται μεγάλος όγκος ασφαλισμένων που κατοικούν ή και εργάζονται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στο μεγαλύτερο κόμβο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Διαμετακομιστικού Εμπορίου του Λεκανοπεδίου. Μάλιστα, η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου του ΟΣΕ, θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ανάγκες παροχής υπηρεσιών του ΙΚΑ. Γεγονός, που συνεπάγεται την ενίσχυση σε προσωπικό και τεχνολογικές υποδομές. Καίριο, θα είναι το πλήγμα των υπερηλίκων που δεν μπορούν να μετακινηθούν με ευκολία.
Στοιχείο, που δεν μπορεί να παραληφθεί, αποτελεί το γεγονός ότι η κτιριακή εγκατάσταση του υποκαταστήματος Ασπροπύργου είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, σε αντίθεση με το υποκατάστημα της Ελευσίνας, το οποίο λειτουργεί έναντι μηνιαίου μισθώματος.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
  1. Σε ποια λογική περικοπής δαπανών βασίζεται η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ να προβεί σε κλείσιμο ενός κρίσιμου υποκαταστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας και την εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου ασφαλισμένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.