Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

‘’Λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του’’


ΑΡΘΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ


Το μυστικό της επιτυχίας της πανελλαδικής συνδιάσκεψης έχει να κάνει με την κίνηση του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει χρήση της απευθείας, αριστίνδην εκλογής του στη νέα Κεντρική Επιτροπή, αλλά να θέσει υποψηφιότητα εκλογής και να κριθεί ως ίσος προς ίσους με όλους τους άλλους συντρόφους. Ακριβώς αυτή η κίνηση είναι που εξασφάλισε την επιτυχία της συνδιάσκεψης γιατί πέρασε μηνύματα ισονομίας, δημοκρατίας, ανακλητότητας,  ενότητας αλλά και αποφασιστικότητας να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά στηριζόμενοι στη βούληση των πολλών.


Η κίνηση όμως αυτή δεν άρεσε στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Δεν άρεσε στα καπιταλιστικά συμφέροντα και τους μεγαλοεργολάβους που κατέστρεψαν την χώρα. Σε αυτούς που δημιούργησαν μια κοινωνία δύο ταχυτήτων. Μια κοινωνία της φτώχιας και της ανέχειας για τους πολλούς, και των κερδών για τους λίγους. Δεν άρεσε σε όλους αυτούς που συναλλάσσονται χρόνια με το πολιτικό κατεστημένο της διαπλοκής.
Ένα σύστημα διαπλοκής που σιγά σιγά όμως πάει περίπατο και στον αγύριστο. Ένα σύστημα συμφερόντων, που τυγχάνει να καταγγέλλεται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που σήμερα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Συγκεκριμένα πρασινομπλέ συμφέροντα, που τώρα βλέπουν να συμπαρασύρονται στην μαύρη τρύπα που τα ίδια  έστησαν και δημιούργησαν για τα κοινωνικά και εργασιακά κεκτημένα. Ένα σύστημα που βλέπει να αυτοκαταστρέφεται εξαιτίας των πολιτικών που το ίδιο εισηγήθηκε και που το ίδιο επικοινώνησε εις βάρος των πολλών.

Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα το σύστημα αυτό χτυπάει συναγερμό εναντίον του κινδύνου, για αυτούς, που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Και το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας ως όχημα (πάντα με το αζημίωτο) την Δημοκρατική Δεξιά, το ‘’μικρό’’ κκε (που εκεί που το έφτασε η ηγεσία του, θα πρέπει να απολογηθεί σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και αφιέρωσαν την ζωή τους στην κομμουνιστική ιδέα και την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ), το ΠΑΣΟΚ της διαπλοκής και των σκανδάλων και την ‘’καμμένη’’ δεξιά.. Στο κόκκινο οι μηχανές της προπαγάνδας. Όλοι εναντίον ενός. Όλοι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και της σωτηρίας του λαού.

Άρα λοιπόν δεν είναι τυχαία τα δήθεν ‘’νέα’’ λοβερδικά κόμματα, οι πολιτικές αναλύσεις τις πλάκας, οι δημοσιογράφοι του διαπλεκόμενου λιμανιού αλλά και του megalou σαλονιού, οι πρόσφατες τοποθετήσεις αρχηγών κομμάτων της ‘’καμμένης’’ δεξιάς  και της αλα κάρτ αριστεράς - βλέπε Κουβέλη ο οποίος προτείνει απλή αναλογική. Ο οποίος βγαίνει ως λαγός της κυβέρνησης και ανακοινώνει ότι θα καταθέσει το κόμμα του πρόταση νόμου για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Γιατί πολύ απλά, δημοσκοπικά, τα κουκιά δεν βγαίνουν για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Έχω όμως να τους πω αυτό που λέει ο λαός μας ‘’Λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του’’, γιατί το βρώμικο αυτό παιχνίδι είναι χωρίς ουσία,  μιας και από καιρό η κοινωνία έχει αναδείξει τον νικητή. Και αυτός είναι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που εκφράστηκε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ στις τελευταίες εκλογές και που θα εκφραστεί ακόμα περισσότερο από την κυβέρνηση της αριστεράς των πολλών και όχι των διαπλεκόμενων λίγων. ΤΕΛΟΣ τα συγκυνονούντα δοχεία με το σάπιο κατεστημένο της διαπλοκής.
Σε αυτή λοιπόν την συγκυρία η Αριστερά βρίσκεται μπροστά σε μία πρωτοφανή ιστορικά πρόκληση. Από την μια να ανατρέψει μια κατάσταση κοινωνικού ολέθρου και από την άλλη να εκπληρώσει ταξικά και πατριωτικά καθήκοντα, τα οποία ξεπερνούν τα όρια του εθνικού κράτους καθώς εκτείνονται στην Ευρώπη και πέραν από αυτήν. Σε αυτή λοιπόν την πρόκληση η μόνη πραγματική αριστερή δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί και να σηκώσει αυτό το βάρος, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ.

Γιώργος Πάντζας
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.