Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο Στάθης Παναγούλης για το φορολογικό


Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή,  για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο, τόνισε μεταξύ άλλων:
Μια νέα προσθήκη στα υπάρχοντα χαράτσια και αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια της Νέας Κατοχής που ζει η Χώρα μας, συνιστά το Φορολογικό Νομοσχέδιο.
Αναφερόμενος στις συνέπειες της Μνημονιακής πολιτικής,  επεσήμανε πώς η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο «Φτωχοκομείο», ενώ χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ως την πιο επικίνδυνη εκλεγμένη Κυβέρνηση των τελευταίων 60 ετών, που όσο συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία γίνεται όλο και πιο αδίστακτη.


Κάνοντας σφοδρή επίθεση στον Υπουργικό των Οικονομικών  χρησιμοποίησε τη φράση: «Φορολογείτε ότι βρείτε μπροστά σας» και σχολιάζοντας τις προσπάθειες για Ανάπτυξη ανέφερε πώς τα ψέματα περισσεύουν δείχνοντας με νόημα τη δεινή ικανότητα της Κυβέρνησης για «Ανάπτυξη σε σκάνδαλα».
Δίνοντας τον χαρακτηρισμό Κυβέρνηση του «Τριωδίου», εξήγησε πώς η Κυβέρνηση είναι υποταγμένη στις εντολές των απογόνων του Γ΄Ράιχ , ενώ ιδιαίτερα καυστικό ήταν το σχόλιο που έκανε για τη ΔΗΜΑΡ, η οποία ισχυρίστηκε πώς έχει μεταβληθεί σε τσιλιαδόρο της κλοπής και της καταστροφής που υφίσταται ο τόπος, προσβάλλοντας τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Ασκώντας δριμύτατη κριτική στο κυβερνητικό έργο και τους τακτικισμούς της, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν παρέλειψε να εστιάσει το λόγο του στις εντολές της Τρόικας, που βρίθουν αντισυνταγματικότητας και ανομίας, δίνοντας ως κραυγαλέο παράδειγμα τις αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Επεσήμανε με έμφαση την υποκρισία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας  λέγοντας πώς από τη μια θλίβεται για το κατάντημα της Χώρας και από την άλλη προσυπογράφει αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), την απαλλαγή των οποίων είχε ψηφίσει η Βουλή.
Επικαλούμενος την ομιλία του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό και την προτροπή του να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, οι υπαίτιοι της οικονομικής καταστροφής του τόπου μας, έδωσε «συγχαρητήρια» στην Κυβέρνηση για τη σύλληψη Λαυρεντιάδη, αφήνοντας όμως αιχμές και μεγάλα ερωτηματικά για τους συνεργάτες και συνεταίρους  του επιχειρηματία, λέγοντας, ότι: «κυκλοφορούν ελεύθεροι και με ακριβά κοστούμια στο Σύνταγμα και ενδεχομένως και μεταξύ μας».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παναγούλης ζήτησε με επιτακτικό τρόπο εξηγήσεις από την Κυβέρνηση, ρωτώντας ποιος Υπουργός της Κυβέρνησης την τελευταία μέρα της θητείας του, υπέγραψε την άδεια στον τηλεοπτικό σταθμό του καταζητούμενου Κυριακίδη και συνέταιρου του συλληφθέντα Λαυρεντιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.