Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στο φορολογικό νομοσχέδιο ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας, έκανε την εξής τοποθέτηση:
 «Κύριοι και κυρίες της συγκυβέρνησης συγχαρητήρια, επιτέλους βρέθηκε ο ένοχος για τη χρεοκοπία της χώρας, βρέθηκε ο ένοχος για τα δεκάδες σκάνδαλα που κανείς δεν πήγε φυλακή και δεν επέστρεψε τα κλεμμένα, βρέθηκε ο ένοχος της διάλυσης του κράτους, βρέθηκε ο υπεύθυνος για το ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, τις τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, τα μαγαζιά που κλείνουν, την πείνα, τα συσσίτια, τους άστεγους και την εξαθλίωση του λαού μας.
Συγχαρητήρια, μπράβο! Και ο ένοχος είναι η Βίλα Αμαλίας. Αυτή είναι η αιτία του κακού και της κακοδαιμονίας της πατρίδας μας.


Και μέσα σε αυτή τη βίλα, κυρίες και κύριοι, βρέθηκαν τα υποβρύχια που γέρνουν, οι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, το χρηματιστήριο, η Siemens, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Βατοπαίδι, όλα ήταν εκεί μέσα μαζεμένα.
Βρέθηκαν επίσης 147.000 ευρώ μετρητά που προέρχονταν από επιταγή του ΕΟΤ και επίσης 101 γυμνασμένοι κομάντος ηλικίας 16-20 ετών εξοπλισμένοι μάλιστα με καλάζνικοφ, Μ-16, όλμους και δύο ελαφρά άρματα μάχης έτοιμοι να ανατρέψουν το κράτος. Μπράβο, συγχαρητήρια, βρήκατε τους ενόχους!
Εάν ψάξετε καλύτερα μέσα στη Βίλα Αμαλίας, στα μπουκάλια δεν αποκλείεται να βρείτε και το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ και ποιοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ που δεν έχουν φορολογηθεί. Αν είναι δυνατόν είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια αυτά τα παλιόπαιδα –άκουσον-άκουσον!- μέσα στη βίλα Αμαλίας έτρωγαν ΠΙΤΣΕΣ, ΠΙΤΣΕΣ!
Μετά την κατάληψη του Κέντρου Συμμοριτών από τα τάγματα εφόδου η Νήσος Κέρκυρα έχει σημαιοστολιστεί από άκρο σε άκρο για να υποδεχτεί το ένδοξο τέκνο της, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας της Ολιγαρχίας. ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ κύριοι!
Έρχομαι τώρα στο νομοσχέδιο.
Θα ξεκινήσω διαβάζοντας την απάντηση που έδωσε στο περιοδικό «STERN», γόνος ενός από τα μεγαλύτερα οικονομικά τζάκια της χώρας όταν τον ρώτησαν ποια είναι η γνώμη του για την φορολόγηση των πλουσίων. Απάντηση του κυρίου: «Τι αφελής σκέψη. Το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκει πάντα τρόπους να αποφύγει τους φόρους. Αυτό είναι το τίμημα της παγκοσμιοποίησης». Ξέρετε ποιος είναι αυτός ο γόνος; Φώτης Μπόμπολας.
Τι συζητάμε, λοιπόν, σήμερα; Συζητάμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα όπως το περιγράφετε στην αιτιολογική σας έκθεση; Και τι κάνετε για τους πλούσιους; Ακριβώς ένα τίποτα. Όχι, κύριοι, η πραγματικότητα είναι ότι συζητάμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο καλείτε, κύριοι της συγκυβέρνησης, έναν εξαθλιωμένο λαό να πληρώσει από αυτά που δεν έχει, να πληρώσει για άλλη μία φορά το βαρύ λογαριασμό και τις αμαρτίες ενός πολιτικού συστήματος που έκανε για δεκαετίες πάρτι στις πλάτες του ειλικρινούς και έντιμου φορολογούμενου.
Βάζετε επιπρόσθετους φόρους σε μία κοινωνία που στα δικά σας τα μάτια αποκλειστικά έχει χρήματα, περνάει καλά και έχει να δώσει πολλά ακόμα στο βωμό της σωτηρίας της χώρας. Είδατε όμως ότι πάλι δεν σας βγαίνουν τα κουκιά και προκειμένου να μην σας μαλώσουν οι τροϊκανοί έρχεστε και φορολογείτε τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, το παιδί, τον ελεύθερο επαγγελματία, τους πάντες εκτός από το κεφάλαιο.
Καμία κουβέντα για το κεφάλαιο, καμία κουβέντα για τα δις που βρίσκονται στο εξωτερικό και που ποτέ δεν φορολογήσατε. Καμία κουβέντα για τις πενήντα τέσσερις χιλιάδες περιπτώσεις Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, που πλούτισαν από την χρεοκοπία της χώρας και που συνεχίζουν να πλουτίζουν από τις μπίζνες που γίνονται κάτω από το τραπέζι.
Σιγή ιχθύος για τους εφοπλιστές που έχουν το δικαίωμα στο αφορολόγητο. Ομερτά για τα μεγάλα οικονομικά και εμπορικά, εργολαβικά συμφέροντα. Για τους φίλους σας μεγαλοεργολάβους των media που με ακόμα μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τους κάνατε δωράκι και αναστείλατε για ένα έτος τη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων, για όλους αυτούς που κρύβουν τα μαύρα και βρώμικα υπερκέδρη τους σε off-shore εταιρίες, σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους. Καμία κουβέντα για το 80% του ιδιωτικού κεφαλαίου που βρίσκεται στα χέρια μόνο δύο χιλιάδων οικογενειών, που γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ αυτού του κεφαλαίου βρίσκονται σε ξένες τράπεζες.
Αντίθετα, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης, μας έχετε τρελάνει στην ηθικολογία. Και αντί έτσι λογικά να φτιάξετε ένα ενιαίο καθολικό φορολογικό σύστημα, όπως προτείνουμε εμείς, που θα φορολογεί τους πλούσιους και λιγότερο τους φτωχούς, που θα εντοπίζει και θα φορολογεί τις ενδοεπιχειρησιακές συναλλαγές, που στη βάση ενός ενιαίου περιουσιολογίου θα φορολογούνται δίκαια τα εισοδήματα όλων. Μας μιλάτε τώρα για διαφάνεια, για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και για πολιτικό ήθος.
Κύριε Υπουργέ, διαπράττετε ένα τεράστιο πολιτικό έγκλημα όταν δεν κάνετε απολύτως τίποτα για τη μονοπωλιακή ολιγαρχία του τόπου. Ξέρετε όμως γιατί δεν κάνετε κάτι γι’ αυτό; Διότι, είναι αυτοί οι νταβατζήδες και οι πολυεθνικές τους που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα που υπηρετείτε, που ελέγχουν εσάς, κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που χρόνια τώρα καταστρέψατε μία κοινωνία και οδηγήσατε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Ακούστε, κύριοι, να είμαστε ξεκάθαροι. Το φορολογικό αυτό έκτρωμα είναι το μνημόσυνο σε μία κοινωνία πεθαμένη από τα συνεχή μέτρα των μνημονίων. Να ξέρετε όμως ότι πέρα από βάρβαρο και εισπρακτικό είναι και ανεφάρμοστο, διότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει.
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.
Αυτό θα πρέπει να πείτε στην κ. Μέρκελ, στους τοκογλύφους δανειστές και τους μεγαλοκαρχαρίες τραπεζίτες φίλους σας. Δεν το λέτε όμως, γιατί σας συνδέει ο ομφάλιος λώρος της διαφθοράς μαζί τους. Σας συνδέει η διαπλοκή πάνω στην οποία ετοιμάζετε το ξεπούλημα της χώρας.
Ακούστε, κύριοι της συγκυβέρνησης, δεν θα σας επιτρέψουμε ούτε να ξεπουλήσετε αλλά ούτε να εξαθλιώσετε περαιτέρω τον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ –χωνέψτε το- εγγυάται αυτήν την ανατροπή που σύντομα θα πραγματοποιηθεί από τον ελληνικό λαό για τον ελληνικό λαό.
Σας ευχαριστώ πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.