Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΙΠΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Την Τρίτη 05&02&2012 πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου το 7ο θέμα της Συνεδρίασης ήταν η Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δραστηριότητα :
Σταθερή πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται από τα πλοία τα οποία προέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμενος Ελευσίνας της εταιρείας ANTIPOLLUTION A.N.E.
Η Γραμματέας του Περιφ.Συμβ Αττικης κ. Κατερινα Πιπιλη τάχθηκε κατά της δημιουργίας αυτής εισηγουμενη την άρση αφενός της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα της Ελευσίνας ως επιθυμία των κατοίκων της περιοχής που επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν στην εν λόγω περιοχή, επιδιώκοντας τις καλύτερες όσο το δυνατόν συνθήκες βιωσιμότητας και εξάλειψης κινδύνων για την γύρω περιοχή.
Εισηγουμενη ωστόσο ότι η λειτουργία μέχρι σήμερα απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων που προέρχονται από τα πλοία που προσεγγίζουν τον Λιμένα Ελευσίνας, πραγματοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο και από ότι διαφαίνεται είναι αρκετά επισφαλές και λειτουργικός, υπό την διαχείριση του  ΟΛΕ. Α.Ε. μιας και η δραστηριότητα είναι εντός της ζώνης αρμοδιότητας του, ανέφερε η κ. Πιπιλη Κατερινα.
Αναφέρθηκε επίσης στο ότι η σύμβαση της εταιρείας  ANTIPOLLUTION A.N.E. με τον ΟΛΕ Α.Ε. λήγει τον Μάρτιο 2013 γεγονός το οποίο θα δέσμευε τον τελευταίο δικαιούχο της σύμβασης με την εν λόγω εταιρεία επεξεργασίας των αποβλήτων ως προς την παράταση της σύμβασης με αποτέλεσμα να μην είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος παράτασης της σύμβασης,  εφόσον δεν θα ακολουθούσε την γνωστή διαδικασία αναθέσεων.
Η δημιουργία λοιπόν μιας τέτοιου είδους δεξαμενής χωρητικότητας 20 τόνων στην οποία θα αποθηκεύονται τοξικά στερεά, τοξικά υγρά, εύφλεκτα υγρά, περιβαλλοντικά επικίνδυνα στερεά και υγρά κ.λ.π., θα σημάνει μια ακόμα διάθεση υποβάθμισης και έντονης επικινδυνότητας σε περίπτωσης πρόσκρουσης πλοίου, σε μια ενδεχόμενη διαρροή και όταν οι υφιστάμενες γειτνιάζουσες χρήσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και  ο κίνδυνος  μαζικών εκρήξεων θα ήταν ορατός , ανέφερε η κ. Πιπιλη Κατερίνα.
Ως εκ τούτου συμπαρίσταται στην αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Ελευσινος και του ΟΛΕ Α.Ε. και ψήφισε κατά της γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση αποθήκευσης αποβλήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.