Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση απο το Δήμο Μεγαρέων


1) Ολοκλήρωση διαδικασιών δωρεάς οικοπέδου Ρούσσου

Το ακίνητο δωρεάς Ρούσσου ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στον Δήμο Μεγαρέων

Ολοκληρώθηκε η αποδοχή της δωρεάς του οικοπέδου Ρούσσου  από τον Δήμο Μεγαρέων.
Όπως είναι γνωστό εδώ και 30 χρόνια εκκρεμούσε η παραχώρηση του ενός πέμπτου του οικοπέδου, ιδιοκτησίας κληρονόμων Ρούσσου, προκειμένου να ολοκληρωθεί  η μεταβίβαση και να μπορέσει ο δήμος στη συνέχεια, ως αποκλειστικός κύριος, να αξιοποιήσει το οικόπεδο, ως δικό του περιουσιακό στοιχείο.


Πρόκειται για δύο αδέρφια, τον κ. Μιχαήλ  Σακελλαρίδη  κάτοικο Ιταλίας και την κ. Μαρίνα Kaye, κάτοικο Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Τα δύο αδέλφια με επιστολή τους στο Δήμαρχο έκαναν γνωστή την πρόθεση τους, ο καθένας ξεχωριστά, να μεταβιβάσουν δωρεάν το τελευταίο 1/5 του ακινήτου στο δήμο. Η διαδικασία αυτή πέρασε, ως όφειλε εκ του Νόμου, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, η οποία ομόφωνα αποδέχθηκε τη δωρεά.
Απομένει πλέον η μετεγγραφή του ακινήτου με συμβολαιογραφική πράξη στον κτηματολογικό πίνακα του δήμου στο Υποθηκοφυλακείο Μεγάρων, ώστε να μπορεί νόμιμ ο Δήμος μας να αξιοποιήσει αυτό το ιδιαίτερα αξιόλογο ακίνητο στο κέντρο της πόλης των Μεγάρων.
Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου δωρεάς Ρούσσου στον Δήμο μας, μέσα στην πρώτη διετία της διοίκησής μας, αποτελεί μια επί πλέον απόδειξη της αδιάλειπτης και συστηματικής εργασίας η οποία γίνεται και που αποφέρει αποτελέσματα.
Η Είναι μια μεγάλη επιτυχία της Διοίκησης, αποδέκτης της οποίας είναι ο λαός των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, αφού γι αυτόν θα αξιοποιηθεί το εν λόγω ακίνητο.

2) Συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Μεγαρέων

Από το γραφείο του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κλεάνθη Βαρελά γίνεται γνωστό ότι στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων στην οδό Πλούτωνος 2 (στο κτίριο της Δ.Ε.Υ.Α. Μεγάρων) θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο, με σκοπό τη διευκόλυνση και υποστήριξη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών.
«Καλούμε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μας.
Θα χρειαστούμε ό,τι  φάρμακο σας  περισσεύει - μη ληγμένο - έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή.
Η συλλογή φαρμάκων θα γίνεται στα  γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Μεγάρων».

Τηλ. Επικοινωνίας:
22960-29018
22960-24653


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.