Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΑΝΤΙΦΑ Μεγάρων για την Πρωτομαγιά


ΣΙΚΑΓΟ 1886 – ΜΑΝΩΛΑΔΑ 2013-Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ  ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…
1886-2013: 127 χρόνια από τα γεγονότα του Σικάγο, μιας ακόμη  ηρωικής στιγμής στην ασίγαστη πάλη  ανάμεσα στο παγκόσμιο κεφάλαιο και την διεθνή εργατική τάξη… Τότε  το ωράριο ξεκινούσε με την ανατολή του ηλίου και τελείωνε με τη δύση του, τότε  το μεροκάματο δεν είχε αντίκρισμα μιας και δεν υπήρχε χρόνος για πραγματική ζωή, τότε  το να διεκδικείς το αυτονόητο  επιδείκνυε αναίδεια και ασέβεια προς αυτόν που σου "έδινε το ψωμί σου".
127 χρόνια πριν…  οποιαδήποτε οσμή για μαζικό λαϊκό  ξεσηκωμό   έφτανε στα ρουθούνια των αφεντικών εξαλειφόταν με σφαίρες και θάνατο.. παρ όλο αυτόν τον αυταρχικό ορυμαγδό της αστικής τάξης  εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες βγήκαν στους δρόμους  των ΗΠΑ και με επίκεντρο το Σικάγο διεκδίκησαν  και κέρδισαν θυσιάζοντας τη ζωή τους και την ελευθερία τους, συνθήκες εργασίας οι οποίες σήμερα καταστρατηγούνται και διαλύονται  από την ολιγαρχία των αφεντικών.. (8ωρες εργασια,8 ώρες ανάπαυση ,8 ώρες ύπνο κτλ.)
Σήμερα στην Ελλάδα του 2013, ....


στην Ελλάδα της Ε.Ε. και της "προόδου" αποτελεί κοινό μυστικό πως οι συνθήκες εργασίας των εργατών ανά τη χώρα δε διαφέρουν και πολύ από τις συνθήκες δουλείας που επικρατούσαν στον αμερικάνικο νότο τον 18ο αιώνα. Σήμερα στην σύγχρονη ‘’Μπανανία’’ της Ευρώπης  έχει στηθεί ένας μοντέρνος  μεσαιωνικός οδικός χάρτης που ούτε το νεοφιλελεύθερο διεστραμμένο μυαλό της Θάτσερ δε θα μπορούσε να σκεφτεί. Ωράρια λάστιχο για τις "ανάγκες της αγοράς", μισθοί-φιλοδώρημα για τις ανάγκες των τραπεζών, "πατριωτισμός" στην εργασία για τις ανάγκες της χώρας!

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το περιστατικό που συνέβη πριν κάποιες μέρες στη Μανωλάδα της Ηλείας, όταν οι εργάτες από το Μπαγκλαντές στις καλλιέργειες φράουλας διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών, οι "επιστάτες"- μπράβοι των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες τους κι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς το συγκεντρωμένο πλήθος, τραυματίζοντας 28 άτομα εκ των οποίων οι 4 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ άλλοι 8  είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Το περιστατικό αυτό δεν προέκυψε απ' το πουθενά …οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από το 2008και την τότε αυταρχική αντιμετώπιση των μεταναστών από τα αφεντικά τους… για όσους εργάζονται στη συγκεκριμένη αλλά και άλλες τέτοιες «επιχειρήσεις»-σύγχρονα κάτεργα ανά τη χώρα,(και στα Μέγαρα…), οι καταστάσεις που βιώνουν σε καθημερινή βάση φωτογραφίζουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα εν έτη 2013…!!..Απλήρωτη εργασία ,διαβίωση σε αχούρια και παράγκες ..και αν σηκώσεις κεφάλι σε περιμένει το Αλλοδαπών για απέλαση ή οι Μπράβοι της Χ.Α…
 Όλα αυτά φυσικά σε συνδυασμό με τη ρατσιστική  σιωπή της τοπικής κοινωνίας, η οποία την καθιστά συνυπεύθυνη…  χαρακτηριστικό της συνενοχής των ντόπιων κατοίκων αποτελεί η επίθεση ενάντια σε δημοσιογραφικό συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο είχε βρεθεί εκεί για να καλύψει ένα ρεπορτάζ σχετικό με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών στην περιοχή.
Αυτή η ακραία έκφραση όμως ενός συστήματος βαρβαρότητας που έφτασε στη φυσική εξόντωση του τελευταίου τροχού της αμάξης της εργατικής τάξης, θα πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε: ήταν η διαφορετική γλώσσα, η διαφορετική θρησκεία και το διαφορετικό χρώμα επαρκείς "δικαιολογίες" για τη δολοφονική αυτή επίθεση των τριών μπράβων ενάντια στους εργάτες; Γιατί τόσο καιρό που οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε θερμοκήπια και δούλευαν απλήρωτοι δεν είχε πέσει ούτε σφαίρα; Γιατί έγιναν όλα όταν ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν τα χρήματα που έχουν κερδίσει με το αίμα και τον ιδρώτα τους;
Μήπως επειδή το έγκλημα ήταν ταξικό; Για εμάς ως Αντιφασιστική  Δράση Μεγάρων  το  έγκλημα είναι διαρκείας κι ας μην πέφτουν πυροβολισμοί κάθε μέρα... Γιατί οι εργάτες της Μανωλάδας και οπού επιβάλλεται  η σύγχρονη δουλεία από τα αφεντικά   είναι αδέλφια μας, όχι επειδή είναι ξένοι, αλλά επειδή είναι εργάτες και φτωχοί όπως κι εμείς. Κι ας ζούμε προς το παρόν καλύτερα απ' αυτούς. Τα ίδια όπλα σημαδεύουν όλους μας!
Η Αντιφασιστική Δράση Μεγάρων καλεί κάθε νέα και κάθε νέο, κάθε εργάτη και κάθε εργάτρια να σηκώσει το κεφάλι και να ξεφύγει απ' το δρόμο της ηττοπάθειας και της ταπείνωσης, να συντρίψει κάθε έκφραση του φασισμού είτε αυτός είναι εργοδοτικός ,είτε είναι συστημικός  και να δώσει ώθηση στην αυτοοργάνωση και  στην συλλογική σκέψη και δράση…
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΓΕΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
(Και λοιποί αντιφασίστες,- στριες σε γειτονιές, πλατείες, σχολεία…)
(Αν θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, μη διστάσετε. Μπορείτε να μας στείλετε στοe-mail: antifa.d.m@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.