Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Παράνομοι οικισμοί τσιγγάνων κατεδαφίστηκαν στην Πάτρα


από: Γρηγόρη Σταμούλη

Επιχείρηση για την κατεδάφιση παράνομων παραπηγμάτων, στην περιοχή Βραχνέικα Αχαΐας, πραγματοποίησε σήμερα ο δήμος Πατρέων, μετά την έκδοση σχετικού πρωτοκόλλου.Τα συνεργεία του δήμου κατεδάφισαν περίπου 20 παραπήγματα, τα οποία βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης βρίσκονταν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.
Από την πλευρά τους οι Ρομά, που διέμεναν εκεί, δήλωσαν ότι όντως τα παραπήγματα ήταν παράνομα, αλλά όπως ανέφεραν δεν είχαν πού αλλού να μείνουν. Μάλιστα προσέθεσαν ότι τώρα βρίσκονται σε δύσκολη θέση, γιατί πρέπει να αναζητήσουν κάποια στέγη για τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, πρόκειται να κατεδαφιστούν και άλλα παράνομα παραπήγματα, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.
Είκοσι παραπήγματα στα οποία έμεναν Ρομά γκρέμισαν σήμερα τα συνεργεία του δήμου Πατρέων στα Βραχνέικα.
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, Γιώργο Σιγαλό, τα παραπήγματα βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο ενώ διευκρίνισε ότι η ενέργεια αυτή δεν αφορά τους Ρομά που έχουν σπίτια στην ίδια περιοχή και έχουν ενταχθεί στην τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά τους οι Ρομά που ζούσαν σε αυτά τα παραπήγματα αναγνώρισαν ότι ήταν παράνομα, αλλά δικαιολόγησαν το γεγονός λέγοντας ότι δεν είχαν πού αλλού να μείνουν. 
Σύμφωνα με τον κ. Σιγαλό παρόμειες επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Πάτρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.