Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η διοίκηση του Δήμου απαντά στον Τ. Δέσκο


Διαβάζοντας στον ηλεκτρονικό τύπο δημοσίευση του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ» κ. Αναστασίου Δέσκου με το τίτλο «Απαξιώθηκε η καθημερινότητα μας…», θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους Δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.
Πριν σας ενημερώσουμε για κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά, οφείλουμε να αντικρούσουμε τα περί έργων βιτρίνας, επικοινωνίας και προβολής και να δηλώσουμε το αντίθετο διότι η διοίκηση του Δήμου έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα έργα υποδομών. Αυτό καθίσταται σαφές από το ότι αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας, έχουν ήδη αναπλαστεί 6 παιδικές χαρές, κατασκευάζεται η αποχέτευση της Νέας Περάμου, ξεκινάει η ανέγερση του Γηροκομείου Μεγάρων, συμβασιοποιήθηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλεως των Μεγάρων (το οποίο σημειωτέον είναι το μεγαλύτερο έργο που θα πραγματοποιηθεί στη Περιφέρεια Αττικής και το οποίο θα βελτιώσει δραματικά την ποιότητα του νερού  που καταναλώνεται στην πόλη των Μεγάρων, καθώς θα αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες από τους οποίους διέρχεται τώρα αυτό), βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μεγάρων, κ.λ.π.  Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να γράφουμε για πολύ ακόμα για ανάλογα έργα, αλλά νομίζουμε πως από τα παραπάνω και μόνο, διαφαίνεται ότι το έργο που συντελείται στις υποδομές για το Δήμο Μεγαρέων, μόνο βιτρίνας δεν είναι, ούτε επικοινωνιακό τρικ.


Σε σχέση με τα εγκαταλελειμμένα, τρακαρισμένα και χωρίς πινακίδες αυτοκίνητα, σας ενημερώνουμε ότι από το προηγούμενο έτος έχει τηρηθεί η κατά νόμο διαδικασία ώστε αυτά ν’απομακρυνθούν από τους δρόμους των πόλεών μας. Πιο συγκεκριμένα έγιναν οι απαιτούμενες διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός. Από αυτόν προέκυψε ανάδοχος ο οποίος έπειτα από μεγάλη χρονική καθυστέρηση δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να κατακυρωθεί σε αυτόν ο διαγωνισμός. Έτσι σύμφωνα με το νόμο προχωρήσαμε στις διαδικασίες, ώστε να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στον επόμενο συμμετέχοντα. Συνεπώς σύντομα θα δείτε την απομάκρυνση όλων των οχημάτων, που αναφέρατε, από τους δρόμους μας.
Το πρόβλημα με τους χώρους που πρέπει να συντηρεί ή να διαμορφώνει η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ υφίσταται εδώ και έξι χρόνια και όχι μόλις τρία. Παρ’όλα αυτά στο χρονικό κομμάτι που μας αναλογεί και είμαστε διοίκηση, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε κάνει τις απαιτούμενες επαφές και ενέργειες με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και πρέπει επίσης να σας ενημερώσουμε ότι ο χώρος ανήκει προς εκμετάλλευση, διαμόρφωση και συντήρηση στην προαναφερθείσα εταιρεία. Όμως το κομμάτι αυτό παράλληλα ιδιοκτησιακά είναι του Υπουργείου Περιβάλλοντος που σημαίνει ότι όταν η εταιρεία αδυνατεί να πράξει τα δέοντα, οφείλει το Υπουργείο ως ιδιοκτήτης ν’αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης του χώρου.
Όσον αφορά το πλύσιμο των κάδων, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας διαθέτει ένα καδοπλυντήριο αυτό της Νέας Περάμου, το οποίο και χρησιμοποιείται εκ περιτροπής διότι το καδοπλυντήριο του Δήμου Μεγάρων παρελήφθη σχεδόν κατεστραμμένο και χρειάζεται ένα σημαντικό ποσό για την επισκευή του. Στο κομμάτι που αφορά την νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί αυτή, αλλά απομένει να διευθετηθεί το πρόβλημα που δημιουργείται από τις ώρες λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής ( ώρες λειτουργίας 07:00 – 19:00) οι οποίες ώρες δυσχεραίνουν την απόθεση των συλλεχθέντων κατά τις νυχτερινές ώρες απορριμμάτων. Τέλος σε ότι αφορά το θέμα της αγοράς αρπάγης η οποία σαφώς και θα βοηθήσει το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σας ενημερώνουμε ότι μετά από έρευνα αγοράς που έχει πραγματοποιηθεί, το κόστος αγοράς της υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ, ποσό το οποίο αυτή τη στιγμή ο Δήμος μας αδυνατεί να διαθέσει.
Για το θέμα της επίχωσης με χώμα του παρτεριού στο παρκινγκ του ΟΣΕ, σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος ετοιμάζει και θα καταθέσει εντός δεκαημέρου πρόταση για την ευρύτερη ανάπλαση του χώρου του ΟΣΕ στο Πράσινο Ταμείο. Παρ’όλα αυτά έχουμε προγραμματίσει μία από τις δράσεις της Ημέρας Περιβάλλοντος, να είναι η φύτευση του εν λόγω χώρου που αναφέρετε.
Το θέμα που θίγετε για το σπίτι στη μέση της Ευπαλίνου, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη του ρυμοτομούμενου. Η Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων του Δήμου (με βάση τους πίνακες της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως) εκτίμησε το οικόπεδο και τα επικείμενά του σε ορισμένο αντίτιμο, το οποίο όμως δεν απεδέχθη ο ιδιοκτήτης. Κατόπιν τούτου για να μην ακολουθηθεί η χρονοβόρος δικαστική οδός, βρισκόμαστε στη φάση του εξώδικου συμβιβασμού τον οποίο έχει αναλάβει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου και η ορισμένη από τον ιδιοκτήτη δικηγόρος.

 Σε ότι αφορά στην οδό Τσεκέ σαφώς και πρέπει να πραγματοποιηθεί ανάπλαση και να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος περιπάτου για τους δημότες και γι’αυτό το λόγο σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί. Δυσκολευόμαστε όμως να καταλάβουμε γιατί αναφέρεστε απαξιωτικά στο έργο ανάπλασης που συντελείται στο βόρειο τμήμα της πόλης των Μεγάρων, το οποίο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ασφαλούς κίνησης σε πεζοδρόμια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Για τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων στις οποίες αναφέρεστε, μάλλον διέφυγε της προσοχής σας, ότι την Κυριακή 12/5/2013 ο Δήμος σε συνεργασία με την ΛΕΜΜ προχώρησε στον καθαρισμό 500 πινακίδων και στην αντικατάσταση 50 κατεστραμμένων.
Τέλος, σε ότι αφορά τον Σταθμό Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, προφανώς δεν γνωρίζετε ότι για την έναρξη λειτουργίας του απαιτούνται αντιδραστήρια ελαχίστου κόστους 32.000 ευρώ, ποσό το οποίο ο Δήμος δεν διαθέτει για την αγορά τους. Θα σας θέλαμε αρωγό στην εξεύρεση χορηγών οι οποίοι θα συνεισφέρουν τα απαιτούμενα αντιδραστήρια ώστε να τεθεί ο Σταθμός σε λειτουργία.
Μετά τα όσα προαναφέρθησαν ελπίζουμε πως δε θα εξακολουθήσετε να πιστεύετε πως θέτουμε ως δικαιολογία την οικονομική υστέρηση και δυσπραγία του Δήμου μας και θα συνειδητοποιήσετε, πως όχι μόνο δεν «απαξιώνεται» η καθημερινότητά μας, αλλά το αντίθετο φαίνεται πως καθημερινά δίνουμε μάχες για να ανταπεξέλθουμε στα πάρα πολλά προβλήματα που προκύπτουν. Επειδή θεωρούμε καλοπροαίρετη την κριτική σας είμαστε πάντα στη διάθεση σας, να σας δίνουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα σας πριν τις δημοσιοποιήσετε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.Θεωρούμε από την πλευρά μας πως είναι υποχρέωση μας η ενημέρωση σας και αυτό θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε απέναντι σε καλοπροαίρετες κριτικές από καλοπροαίρετους πολιτικούς αντιπάλους. Είμαστε στη διάθεση ας για οιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.