Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Μίκης εναντίον Ρεπούση : Να πας σε άλλη χώρα


από τον Αλέξανδρο Διαμάντη
Ποιος είδε τον Μίκη Θεοδωράκη και δεν τον φοβήθηκε; Αφορμή για το τηλεοπτικό ξέσπασμα στο πλαίσιο συνέντευξής του για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αποτέλεσε όσα...
έχει πει τον τελευταίο διάστημα η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση. Ο κ. Θεοδωράκης, στον απόηχο του σάλου που δημιουργήθηκε, αφού έκανε λόγο για «εθνομηδενισμό», τόνισε σε έντονο ύφος ότι, αν μπορούσε, θα της έπαιρνε διαβατήριο!

«Αν είχα δύναμη, θα έπαιρνα από την κυρία Ρεπούση το διαβατήριο και θα της έλεγα: “Είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Ελληνίδα. Αν δεν το καταλαβαίνεις, πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία. Αυτός ο αέρας που αναπνέεις και αυτά που βλέπεις δεν έγιναν έτσι, έγιναν από πατριώτες» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη σημερινή Αριστερά «λεπτεπίλεπτη». Μάλιστα, έκανε σφοδρή επίθεση στους «ανθέλληνες» και τους «απάτριδες». «Πατρίδα δεν είναι μόνο να λες λόγια και να κάνεις δικτατορία. Πατρίδα είναι και ο Σολωμός, ο Καβάφης, είναι η τέχνη και οι θυσίες που έγιναν. Θέλει δύναμη μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα και τη βρωμιά να στέκεσαι και να λες ότι είσαι πατριώτης» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η κυρία Ρεπούση. με άρθρο της υπό τον τίτλο «Από την εθνική ορθότητα στην εθνική τρομοκρατία» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επιχείρησε να απαντήσει σε όσα τις καταλογίζουν τον τελευταίο καιρό. Αφού χαρακτήρισε «ατυχές» το “συνωστίζονται”, υποστήριξε ότι πλέον «κινδυνεύεις πραγματικά, αν δεν συμφωνήσεις με την επικρατούσα άποψη».

Εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.