Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Πάντζας: «Τα λάθη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης δεν πρέπει να τα επαναλάβει η σημερινή Ελληνική Δημοκρατία»

Όλα τα κόμματα σήμερα, μέσα στην Βουλή τάχθηκαν ενάντια στα εγκληματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κερατσίνι, στο Μελιγαλά και το Πέραμα. Ορθώς!

Τάχθηκαν ενάντια στα γεγονότα αυτά χύνοντας όμως κροκοδείλια δάκρυα σε όλους τους τόνους. Και λέω κροκοδείλια δάκρυα γιατί ένα χρόνο πριν με την έναρξη των εργασιών της παρούσας Βουλής, στη διαδικασία για την εκλογή Αντιπροέδρων,  στήριξαν την χρυσή αυγή με 41 θετικές ψήφους και 39 λευκές (που σημάνει ανοχή). Σύνολο 80. Ενώ θα έπρεπε να ήταν 18 όσοι είναι δηλαδή και οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ογδόντα ψήφοι, οι οποίοι οπωσδήποτε δεν προήλθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ…
Όλοι αυτοί λοιπόν δεν άκουσαν τότε τον κώδωνα του κινδύνου, δεν αντιλήφθηκαν την απειλή που επέρχεται από την φασιστική και ναζιστική φύση της Χρυσής Αυγής. Δεν αντιλήφθηκαν τότε, όπως επίσης δεν αντιλαμβάνονται σήμερα, ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική δύναμη, αλλά για ένα οργανωμένο σύνολο που ευαγγελίζεται και υμνεί μαύρες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας μιμούμενο μάλιστα χιτλερικές πρακτικές.
Τα λάθη της δημοκρατίας της Βαϊμάρης που επέτρεψαν στους φασίστες ναζί εγκληματίες του Χίτλερ και του Γκαίμπελς να επιβιώσουν και να κυβερνήσουν την Γερμανία, δεν πρέπει να τα επαναλάβει η σημερινή ελληνική δημοκρατία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.