Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Γ. Πάντζας: «Όποιος σήμερα ψηφίσει ΟΧΙ στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει ΝΑΙ στους πλειστηριασμούς, στην καταστροφή της Ελληνικής οικογένειας και στην καταδίκη των παιδιών μας.»

Στη συζήτηση επί της Πρότασης Μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κυβέρνηση τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Πάντζας. Αναλυτικά ο Γιώργος Πάντζας κατά την τοποθέτησή του είπε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πραγματικά να τρελαίνεται κανείς από τις ομιλίες των Βουλευτών της συγκυβέρνησης που ακούγονται εδώ μέσα. Λέτε για την πρόταση Μομφής ότι είμαστε ανεύθυνοι, ότι κάνουμε τακτικισμούς και άλλα πολλά. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Όλοι εσείς που σήμερα πουλάτε ηθική με σημαία τη διαπλοκή και το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Όλοι εσείς που δημιουργήσατε 2 εκ ανέργους, πείνα, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, διχασμό της ελληνικής κοινωνίας. Με πεινασμένους συνταξιούχους, χιλιάδες επιχειρήσεις με λουκέτο, χιλιάδες νέους μετανάστες στο εξωτερικό, χιλιάδες κόσμο που τρέχει στα σκουπίδια για να φάει, χιλιάδες εργαζόμενους με μισθούς πείνας, χιλιάδες κόσμο που τρέχει καθημερινά στα συσσίτια και θυμίζουν την εποχή της κατοχής. 


Δεκάδες χιλιάδες καρχαρίες έχουν βγάλει δισεκατομμύρια στο εξωτερικό. Το 70% από αυτά είναι αφορολόγητα και ΜΑΥΡΑ. Πως νιώθετε για όλα αυτά κύριοι; Όλα αυτά δεν είναι λόγοι για να καταθέσουμε πρόταση μομφής; Και το ερώτημα το θέτω και στον Ελληνικό λαό που μας ακούει. Αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος λαός πεθαίνει. Αν όχι τώρα πρόταση μομφής, πότε θα έπρεπε να γίνει; Μήπως θα θέλατε αφού πάρετε τα νέα μέτρα, που θα είναι το μνημόσυνο του λαού μας; Τότε θα είναι πολύ αργά. Εμείς προσπαθούμε έστω και την τελευταία στιγμή να περισώσουμε κάτι προς όφελος του λαού μας.»

Υπενθύμισε δε, ότι στις τελευταίες εκλογές η σημερινή συγκυβέρνηση έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Συγκεκριμένα :

«Σας θυμίζω ότι στις τελευταίες εκλογές κλέψατε την ψήφο του ελληνικού λαού μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση και αλλαγή του μνημονίου. Ούτε διαπραγμάτευση κάνατε, ούτε τίποτα. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είπατε «ναι» σε όλα. Ακολουθήσατε τις εντολές των αφεντικών σας. Των λαμογιών δηλαδή και των καρχαριών της πλουτοκρατίας που σήμερα τρίβουν τα χέρια τους κοιτάζοντας τα μεγάλα φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ. Ναι, ναι του ΤΑΙΠΕΔ. Του κύριου εκτροφείου διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει δεί η Ευρώπη. Ποιοι είσαστε λοιπόν, κύριοι της συγκυβέρνησης που μας κουνάτε το δάκτυλο; Θα σας πω εγώ ποιοί είσαστε. Είσαστε οι κύριοι προπαγανδιστές των ξένων συμφερόντων. Είσατε αυτοί που καταστρέψατε την Ελλάδα και τη χρεοκοπήσατε. Είσαστε οι διώκτες της ίδιας της Δημοκρατίας. Έχετε καταλύσει το Σύνταγμα, διαλύσει την Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική πρόνοια.»

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καταστροφή του Ελληνικού Αθλητισμού από τις Μνημονιακές πολιτικές, αναφέροντας τα εξής:

«Έχετε καταστρέψει τον Ελληνικό Αθλητισμό, την μόνη υγιή διέξοδο των νέων σήμερα. Μειώσατε την κρατική του χρηματοδότηση στο -80% σε σχέση με το 2010. Ξεπουλήσατε τον ΟΠΑΠ στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Μια από της βασικότερες  πηγές εσόδων του ερασιτεχνικού Αθλητισμου. Αποτέλεσμα; Όλες οι Αθλητικές Ομοσπονδίες, οι Ενώσεις και τα Αθλητικά Σωματεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα προγράμματα μαζικού Αθλητισμού, η εκπαίδευση με την Φυσική Αγωγή, να οδηγούνται σε μαρασμό. Να οδηγούνται στην εξαφάνιση. Στον ίδιο μαρασμό και οι Αθλητικές εγκαταστάσεις. Εγκαταστάσεις - κουφάρια που κοσμούν ολόκληρη την περιφέρεια. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να διατηρήσετε στον τομέα αυτό το σύστημα που ζει αυθαιρετώντας και εξακολουθεί να απομυζά δεκάδες εκ. Ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Η χειραγώγηση αγώνων, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο ανύπαρκτος έλεγχος ντόπινγκ, η εκτροφή παρακρατικών μηχανισμών, τα φαινόμενα βίας, δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία και την νεολαία μας. Και για αυτά δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Αντίθετα κάνετε πάρα πολλά για να βοηθήσετε τους μεγαλοπαράγοντες να φεσώσουν τα δημόσια ταμεία. Κάνετε τα πάντα για να συλλάβετε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που χρωστάει λίγες χιλιάδες ευρώ, εξαιτίας της κρίσης. Κάνετε τα πάντα, με μεγαλειώδεις επιχειρήσεις των ΜΑΤ, προκειμένου να συλλάβετε τη καγγελόπορτα της ΕΡΤ. Έχετε πέσει τόσο χαμηλά, που καθημερινά απολύετε κοσμάκη, που χρόνια τωρα στήριξε την δημόσια διοίκηση. Μεταξύ αυτών και οι 45 υπάλληλοι της ΓΓΑ.»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε ότι, οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης είναι οι κύριοι εκφραστές της ανικανότητας και του λαϊκισμού. Συγκεκριμένα :

«Κύριοι της συγκυβέρνησης, είστε οι κύριοι εκφραστές της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και του ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ. Γιατί 3,5 χρόνια τώρα λαϊκίζετε με όλα τα μνημονιακά σας εγκλήματα και έρχεστε σήμερα και μας κουνάτε το χέρι που καταθέσαμε πρόταση μομφής. Ας μην κοροϊδευόμαστε κύριοι της συγκυβέρνησης. Όποτε και να καταθέταμε την πρόταση μομφής τα ίδια θα λέγατε, εσείς και οι συνοδοιπόροι σας. Και το τραγικό είναι ότι αφού καταστρέψατε αυτή την πατρίδα και την κάνατε στάχτες, παρουσιάζεστε σήμερα σαν σωτήρες, υποδυόμενοι τον φοίνικα που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του. Ποιος μπορεί να σας πιστέψει; Ας ακούσει λοιπόν ο Ελληνικός λαός ότι, όποιος σήμερα ψηφίσει ΟΧΙ στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει ΝΑΙ στους πλειστηριασμούς. Ψηφίζει ΝΑΙ στην καταστροφή της Ελληνικής οικογένειας. Ψηφίζει ΝΑΙ στην καταδίκη των παιδιών μας. Τέλος, θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε για άλλη μια φορά την επιστολή του Μανώλη Γλέζου, τον οποίο προσπαθήσατε να χρησιμοποιήσετε και να οικειοποιηθείτε.»


Το video της ομιλίας έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://wp.me/p2VOlQ-71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.