Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ποιον έψαχνε τελικά ο εισαγγελέας κύριε Σταμούλη;


Η είδηση με την οποία η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων επέβαλε ανάμεσα σε άλλους και σε δυο υποψηφίους του Δήμου μας πρόστιμο για παρατυπίες ή παραλείψεις στις εκλογές του 2010, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία για κάποιους εκ  των πρωταγωνιστών της περιόδου αυτής.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Στην Ένωση Πολιτών του κ. Γρ. Σταμούλη επεβλήθη πρόστιμο 4.900 € και στην Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών του κ. Αν. Δέσκου το ποσό των 2.900 €.
Δεν θα είχε τόση σημασία το γεγονός αυτό, αν κάποιους από τους εμπλεκόμενους δεν τους διακατείχε μια έπαρση και αμετροέπεια στα όσα κατά καιρούς δηλώνουν.


Όταν ο δήμαρχος απαντώντας στις αήθεις επιθέσεις του κ. Σταμούλη για τις εκλογές του 2010, έλεγε ότι άλλους ψάχνουν οι εισαγγελείς, αυτός διερρήγνυε τα ιμάτια του δηλώνοντας νομότυπος και διαφανής σε όλα και ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Έτσι φαντάζεστε τη διαφάνεια εσείς κύριε Σταμούλη για την οποία κάθε τόσο κατηγορείτε τη διοίκηση του Δήμου;
Σήμερα μετά την απόφαση - σφαλιάρα της επιτροπής, θα δηλώσετε το ίδιο κύριε Σταμούλη, θα ψάξετε να βρείτε κάποια δικαιολογία ή θα ζητήσετε συγγνώμη;
Ένας στρατιωτικός καριέρας που χρησιμοποιεί την εμπειρία του στη στρατιωτική διοίκηση ως το ισχυρότερο προσόν του διεκδικώντας το αξίωμα του δημάρχου, είναι δυνατόν να αγνοεί τον εκλογικό νόμο και να υποπίπτει σε τέτοιου είδους παραβάσεις;
Έτσι θα διοικήσετε αν κληθείτε και τον Δήμο μας κ. Σταμούλη; Αγνοώντας τους νόμους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ' αυτούς;
Αν υποπίπτετε τόσο εύκολα σε παρατυπίες και παρανομίες τώρα που είστε μακράν της εξουσίας, και εκεί θα μείνετε όπως διαφαίνεται, αν ήσασταν στην ηγεσία του Δήμου μας, τι άλλο θα κάνατε εις βάρος όλων;
Αντί επομένως να προσπαθείτε να πλάσετε με την φαντασία σας κατηγορητήρια για πολιτικούς σας αντιπάλους, καλό θα είναι να τακτοποιήσετε πρώτα τα του οίκου σας και μετά να ασχοληθείτε με τους άλλους.
Βρείτε λοιπόν την πολιτική ανδρεία να αναγνωρίζετε τα παραπτώματα σας και να συμπεριλάβετε στο λεξιλόγιο σας τη λέξη συγγνώμη γιατί θα σας χρειαστεί πολλές φορές στο μέλλον.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.