Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Με αφορμή την πρόταση μομφής …


Με μια ακραία επίδειξη αυταρχισμού και με πράξη επιβολής που δε συνηθίζεται στις δημοκρατικές κυβερνήσεις, τα χαράματα της περασμένης Πέμπτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατ’ εντολή Δένδια εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Μάλιστα, από υπερβάλλοντα ζήλο συνέλαβαν την καγκελόπορτα και την έδεσαν με χειροπέδες. Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου.

Γκάφα ή συμβολισμός;
Η εικόνα με τις χειροπέδες στην άψυχη καγκελόπορτα ζωντανεύει την πραγματικότητα. Η συγκυβέρνηση του ενός και κάτι κόμματος έχει δέσει, με τις χειροπέδες των Μνημονίων την ελευθερία του λόγου, τη Δημόσια Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς της, τη Δημόσια Υγεία και τους ανθρώπους της, το μέλλον, τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας.


Όμως έχει απελευθερώσει τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία που οδηγούν στις αυτοκτονίες και στο θάνατο. Και με όλα αυτά έχει δώσει διέξοδο στον εφιάλτη του ναζισμού που ξύπνησε ανατριχιαστικές μνήμες και φόβους, και όπλισε χέρια δολοφονικά.
Η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε δημοκρατικό κατήφορο, έχοντας φτάσει στο αποκορύφωμα των πολιτικών της εκτροπών που σαρώνουν την ελληνική κοινωνία 3,5 χρόνια τώρα. Το αστυνομικό κράτος με τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά αποτελεί συνειδητή επιλογή της. Όπως και το «νόμος και τάξη» παντού, σε όλους όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν. Από τη μια αντιμετωπίζει τα αιτήματα της κοινωνίας με βίαιη καταστολή και από την άλλη έχει στήσει ένα μηχανισμό προπαγάνδας που όμοιός του δεν έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα.
Συνθηματολογία που τρομοκρατεί και εκφοβίζει. Που βαφτίζει τις απολύσεις «διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα». Που πρώτα συκοφαντεί τους ανθρώπους που έχει βάλει στόχο και ύστερα δημιουργεί κοινωνικό αυτοματισμό. Σ’ αυτό έχει συμμάχους και εργαλεία τους γνωστούς ισχυρούς μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες που σκανδαλωδώς πριμοδοτεί και προστατεύει. Στους μεγαλοκαναλάρχες κάνει ψηφιακά δωράκια αλλά όλους μαζί τους καλύπτει που φοροδιαφεύγουν, εξαφανίζοντας τις λίστες των φοροφυγάδων. Την ίδια στιγμή που κατάσχει μισθούς και συντάξεις για μικροποσά ενώ ελέγχει σχολαστικά το τελευταίο επαρχιακό καφενείο.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα έργα αυτής της συγκυβέρνησης. Τα 153 «όχι» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, μετρούν ισάριθμες χειροπέδες στην ελληνική κοινωνία.

Αλλά οι καιροί έχουν πια στενέψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.